GONČARENKO OPET PRETI VUČIĆU! Kontroverzni ukrajinski poslanik rekao da se "spremi za bekstvo u Rusiju"!

Autor:

Svet

17.07.2022

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski poslanik Aleksej Gončarenko zapretio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se "spremi za bekstvo u Rusiju".

GONČARENKO OPET PRETI VUČIĆU! Kontroverzni ukrajinski poslanik rekao da se "spremi za bekstvo u Rusiju"!

Foto: Tanjug/AP/printscreen

- Za svaki slučaj, uzmite kartu za Rostov. Uskoro vam može dobro doći - preporučio je Gončarenko Vučiću na Telegramu.

On je takođe uvredljivo prema našoj državi i svim njenim građanima napisao da "njegov stav o Srbiji ostaje isti: uči i leči, leči i uči".

 

 

Ko je Aleksej Gončarenko koji bi da leči Srbiju?

Naime, prema informacijama ruskih medija, ovaj član Vrhovne rade, bio je pod stigmom da je 2. maja 2014. godine organizovao i podstrekavao rulju nacionalista da zapale Dom sindikata u Odesi, u kojem su bili zatvoreni proruski protivnici tadašnjeg predsednika Petra Porošenka. Većina zatočenih stradala je u požaru, dok su neki ubijeni tokom pokušaja da se izbave kada su ih ukrajinski ekstremisti, koji su bili okružili zgradu, sačekivali rafalima, pišu Novosti.

Iako su lokalni portali objavljivali da se Gončarenko i slikao sa žrtvama krvavog pira nacionalista, on nikada nije procesuiran. U tom smislu je posebno indikativna njegova epizoda iz Moskve 2015. godine. Naime on je u martu, nepunu godinu dana od zločina u Odesi, priveden u ruskoj prestonici tokom memorijalnog marša ruske opozicije u čast Borisa NJemcova. Iako je tada ispitivan o događajima u Odesi i konkretnom ubistvu ruskog državljanina u spaljenoj zgradi sindikata, Gončarenko je pušten na slobodu.

Foto: printscreen

Aleksej Gončarenko

Ovaj prekaljeni majdanovac, koji uživa da se slika sa oružjem u rukama, u petak je javno zapretio Vučiću i Srbiji:

- Srbiju sa njenim predsednikom sigurno nećemo zaboraviti. A onda će biti zanimljivo da gledamo Srbiju od šest miliona stanovnika i njenu želju da uđe u EU. Mislim da ćemo sa braćom Hrvatima to posmatrati i pamtiti. Proces prevaspitavanja je težak i biće neprijatan za Srbe, ali mi to možemo.-

Predsednik Vučić juče je na ovo odgovorio "da Ukrajini i ukrajinskom narodu želi sve najbolje":

- A što se tiče Hrvata, samo neka oni rade svoj posao - kazao je šef naše države.

FARBOM NA AMBASADU

Gončarenko je inače veoma sklon ispadima. Tako je on svojevremeno, kada je tadašnji nemački ambasador u Kijevu u jednom intervjuu napomenuo da bi bilo dobro da se izbori u Ukrajini sprovedu u skladu sa sporazumom iz Minska, tražio da se ovaj diplomata protera i prosuo je farbu po zidu Ambasade Nemačke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Ana

17.07.2022 12:19

Šta reći, čovek je bolestan, ako će oni u Evropu, daleko im lepa kuća....

Dane

17.07.2022 13:26

Prevaspitace tebe uskoro Rusi ne brini ako kojim slucajem ne pobegnes u Argentinu