U HRVATSKOJ ZABRANJENA SRPSKA MUZIKA! Ugostiteljski objekti ne smeju da je puštaju

Autor:

Svet

25.06.2022

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad u Hrvatskoj zabranio je srpsku narodnu muziku

U HRVATSKOJ ZABRANJENA SRPSKA MUZIKA! Ugostiteljski objekti ne smeju da je puštaju

Foto: pixabay.com

Gradske vlasti u Hrvatskom gradu Đurđevcu donele su odluku o zabrani izvođenja i reprodukcije "cajki", što je hrvatski naziv za srpsku narodnu muziku, u ugostiteljskim objektima i na terasama. Odluka važi samo za period vikenda, od petka do nedelje, kada se održava turistička manifestacija Picokijada u ovom gradu. Gradska vlast je saopštila da se odluka odnosi samo na centar grada.

Obaveštavaju se ugostitelji koji su u potpunosti izmirili svoje obaveze prema Gradu Đurđevcu, a koji su izrazili interesovanje za produženje radnog vremena tokom Picokijade, da je Grad Đurđevac odlučio da odredi drugačije radno vrijeme za restorane i barove u gradu. Od 24. do 26. juna ugostitelji mogu da rade od 0.00 do 24.00 časa. Radno vreme važi i za terase postavljene pored ugostiteljskih objekata, kao i za šatore postavljene na javnim površinama. U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu svetog Jurja i Starogradske ulice u Đurđevcu, može se izvoditi samo odgovarajuća tradicionalna i popularna muzika – navodi se u odluci gradskih vlasti, prenosi Mondo.

U saopštenju gradskih vlasti nije navedeno ko će kontrolisati izvođenje odgovarajuće muzike i da li postoje kazne za one koji se ne pridržavaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading