Rešena drama oko AVIONA IZ ZAGREBA: MEHANIČAR "DIGAO FRKU"!

Autor:

Svet

24.06.2022

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na avion koji je iz Zagreba poleteo za Sarajevo nije pucano, a oštećenje na trupu izazvala je prava sitnica.

Rešena drama oko AVIONA IZ ZAGREBA: MEHANIČAR "DIGAO FRKU"!

Foto: Printskrin/Tviter/AvioRadar

Sve je počelo prijavom mehaničara koji je avion iz Zagreba po sletanju na Aerodrom u Sarajevu pregledao.

Iz Tužilaštva su potvrdili da oštećenja naneta trupu aviona nisu učinjena vatrenim oružjem, već je sve posledica mehaničkog udara, a po svemu sudeći to je bio kamnčić ili šraf.

O svemu je odmah u jedan sat ujutro 23. juna obavešteno Tužilaštvo BiH, pozvana je SIPA, policija, MUP KS, inspektori BHDC-a. Međutim, uviđaj je pokazao da nisu pronađene barutne čestice niti je pucano na avion.

Kako piše Avaz, pometnja je nastala kada je mehaničar, koji je pregledao avion o tome obavestio pilota - kapetana, u strahu da je možda na avion pucano.

Iako je mehaničar u početku bio skeptičan, zbog procedura je sve morao da prijavi.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Ilustracija

Izvori Avaza tvrde da je moguće da je reč o kamenčiću ili čak šrafu, što se na prvi tren i učinilo realnim. Avion je vraćen u Zagreb na pregled, kako bi se videlo šta se desilo.

- Digli su frku bez ikakvog razloga - rečeno je za Avaz iz Granične policije.

Avion Croatia Airlines-a koji je pre dva dana iz Zagreba sleteo na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, gde su uočena oštećenja, i odmah je krenulo sa spekulisanjem da da su ona nastala tako što je na avion pucano iz vatrenog oružja.

Već rezultati preliminarne istrage na avionu Croatia Airlines-a su pokazali da na oplati aviona nema barutnih čestica, pa je mogućnost o pucnjavi odmah isključena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading