Zaharova pripretila SAD: PRKOSNO PONAŠANJE AMERIČKIH VLASTI neće ostati bez odgovora

Autor: Republika

Svet

22.06.2022

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što su SAD zabranile dolazak aviona po ruske diplomate, iz Kremlja najavili kontramere.

Zaharova pripretila SAD: PRKOSNO PONAŠANJE AMERIČKIH VLASTI neće ostati bez odgovora

Foto: Tanjug/AP

Marija Zaharova

Vašington nije dao dozvolu za specijalni let ruskog državnog aviona u Sjedinjene Države, kojim je trebalo da se vrate kući službenici ruskih diplomatskih misija i članovi njihovih porodica i to neće proći bez kontramera Ruske Federacije, izjavila je danas portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Vašington se još jednom istakao u neprijateljstvu protiv naše zemlje i nije dao dozvolu za poseban let kojim je trebalo da se vrate kući službenici ruskih diplomatskih misija u SAD i članovi njihovih porodica - navodi se u saopštenju Zaharove.

Portparolka ministrastva spoljnjih poslova poručila je da odbijanje Vašingtona donosi kontramere.

- Ovo prkosno ponašanje američkih vlasti neće ostati bez odgovora. Kao što smo ranije upozoravali, ako i jednom ruskom specijalnom letu bude odbijena dozvola za ulazak u SAD neminovno će uslediti kontramere, uključujući i asimetrične - navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova Rusija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading