IZDATO UPOZORENJE ZA ZAGREPČANE: Nikad više divljih svinja u urbanom području

Autor:

Svet

22.06.2022

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Zagrebu se ovih dana pojavilo nikada više divljih svinja, pa su gradske vlasti objavile uputstva građanima kako da se ponašaju u situaciji kada naiđu na ovu ili bilo koju drugu divljač, a prvi savet je da im ne prilaze, ali ni da ih teraju.

IZDATO UPOZORENJE ZA ZAGREPČANE: Nikad više divljih svinja u urbanom području

Foto: pixabay.com

Građani, kažu, treba da ostanu staloženi, a ukoliko su s kućnim ljubimcima da ih stave na povodac i da se smireno udalje.

Hrvatski dnevnik Večernji piše da je prošlog vikenda u Zagrebu primećen čitav čopor diviljnih svinja.

"U urbanom području Grada Zagreba divlje svinje su povremena vrsta divljači koja dnevno migrira prema lako dostupnim izvorima hrane i vode u urbanom prostoru, najčešće u razdoblju leto-jesen, a u sušnom razdoblju dodatni razlog može biti i pristup izvorima vode (Maksimirska jezera, Jarun, obala reke Save, potoci)", upozorile su gradske vlasti.

Građani su pozvani da prijave svaku informaciju u slučaju da se sretnu sa divljim svinjama i drugim divljačima na nadležne telefone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading