DODIK OBAVESTIO UN: BiH nije iza inicijative o Srebrenici, nego Alkalajeva NVO

Autor:

Svet

22.06.2022

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik obavestio je Generalnu skupštinu UN da BiH ne stoji iza inicijative da UN usvoji rezoluciju u kojoj se, kako je navedeno, "osuđuje genocid u Srebrenici", jer o tome u BiH ne postoji konsenzus, rekla je Dodikova savetnica Ana Trišić Babić.

DODIK OBAVESTIO UN: BiH nije iza inicijative o Srebrenici, nego Alkalajeva NVO

Foto: Tanjug/AP

Milorad Dodik na meti Sjedinjenih Država

Babićeva je istakla da je Milorad Dodik u pismu predsedniku Generalne skupštine UN Abduli Šahidu naveo da u vezi sa tim nije razgovarano, odnosno da je to lažno predstavljanje, prenosi Tanjug.

Ona je precizirala za "Glas Srpske" da je još krajem maja nevladina organizacija pod nazivom "Radna grupa za BiH" uputila u UN sporni predlog rezolucije, te da je problem što stalna misija BiH u NJujorku, koju predvodi Sven Alkalaj, a na osnovu instrukcija ministra inostranih poslova u Savetu ministara Bisere Turković, predstavlja tu njihovu inicijativu kao zahtev BiH.

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Milorad Dodik

Babićeva navodi da je Dodik u pismu Šahidu istakao da "Alkalaj ima krivične prijave zbog antiustavnog ponašanja, te da svi ti navodi na kojima insistiraju vode ka previranju".

- Jednostavno je u pismu naveo da iza sveg tog delovanja ne stoji BiH - istakla je Babićeva.

Prema njenim rečima, svi ti pokušaji sada u proceduri da sporni dokument završi na dnevnom redu kako bi o njemu glasale zemlje članice UN na Generalnoj skupštini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading