NIKOSE, SRBINE! Tvit grčkog ministra o kome se priča - sakrio zastavu sa fotografije!

Autor:

Svet

10.06.2022

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendias boravio je u Prištini i razgovarao sa funkcionerima samozvanog Kosova i ambasadorima Kvinta, a jedan od tvitova koji je objavio sugeriše kakav će Atina zauzeti stav prema pitanju priznanja Kosova.

NIKOSE, SRBINE! Tvit grčkog ministra o kome se priča - sakrio zastavu sa fotografije!

Foto: Tanjug/AP

Nikos Dendias

U turbelentnim političkim i geopolitičkim vremenima, kada se svaki potez zvaničnika neke zemlje višestruko ocenjuje i procenjuje, Dendias je objavio post koji sugeriše da zvanična Atina neće zabiti nož u leđa Beogradu, odnosno da neće menjati svoj stav o nepriznavanju lažne države Kosovo.

Pažljivom oku svakako ne bi promaklo to što je grčki šef diplomatije u tvitu koji je objavio na toj društvenoj mreži izostavio zastavu Kosova, iako je Priština bila domaćin sastanka.

- Sastao sam se sa ambasadorima Kvinte u Prištini - centralne teme su regionalna geopolitička situacija, dijalog Beograda i Prištine i evropska perspektiva Zapadnog Balkana - napisao je grčki ministar spoljnih poslova, a ono što je bilo i više nego primetno je da su u postu samo zastave Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država, dok zastave Prištine - nema.

 

 

Podsetimo, iz Prištinske kuhinje poslednjih meseci provejavale su priče da će Grčka priznati Kosovo, što je Atina u nekoliko navrata demantovala.

- Stav Grčke o nezavisnosti Kosova ostaje nepromenjen, što znači da Grčka ne priznaje nezavisnost Kosova - doslovce je nedavno saopštilo grčko ministarstvo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading