Novi detalji drame u Umagu! Nemci ostavili bebu zaključanu u kolima, u kolicima šetali PSA!

Autor:

Svet

09.06.2022

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juče je u Umagu u Hrvatskoj izbegnuta tragična nesreća, kada je mladi bračni par u automobilu zaboravio bebu zaključanu na suncu.

Novi detalji drame u Umagu! Nemci ostavili bebu zaključanu u kolima, u kolicima šetali PSA!

Foto: Printscreen/Facebook/Vatrogasci Umag

Bračni par je sedmomesečnu bebu ostavio zaključanu u automobilu na suncu oko 45 minuta. Temperatura u vozilu je bila oko 50 stepeni, a beba je bila vidno uznemirena.

Beba je do našeg dolaska bila zaključana u vozilu na suncu 45 minuta. Čim smo dobili dojavu od strane jednog građanina koji je odmah dojavio, dva naša radnika krenula su na intervenciju spašavanja tog malog života. Videvši u kakvom je stanju dete, bez oklevanja razbili smo staklo na autu, izvukli dete i zbrinuli ga sve do dolaska hitne. Srećom dete je u redu, ali preventivno je prebačeno u Izolu, na detaljnu kontrolu - kazao je vatrogasac, Bojan Štokovac.

- Sigurno se pitate gdje su u toj priči roditelji djeteta. I mi smo se pitali. Nakon što smo dijete izvadili iz auta, roditelji su se pojavili, gurajući dječja kolica, u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac pas - dodao je vatrogasac.

Novi detalji 

Kako prenosi Index.hr, reč je o nemačkim državljanima. 

- Umaška policija s Ispostavom Buje je dovršila kriminalističko istraživanje nad troje nemačkih državljana u dobi od 47,48 i 22 godine  te je utvrdila sumnju da su počinili kazneno delo povreda detetovih prava.

Naime, policija je juče oko 12.30 sati postupala po dojavi da je na parkiralištu na Obali Josipa Broza Tita u Umagu u automobilu VW Golf, nemačke registarske oznake zaključano dete. Po dolasku policijskih službenika na mesto događaja utvrđeno je kako su vatrogasci iz zaključanog automobila izvukli dete dok je ekipa hitne medicinske pomoći Umag pružila pomoć detetu, koje srećom nije povređeno- piše u saopštenju policije.

- Nad nemačkim državljanina provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili dete te su se udaljili. Protiv njih se zbog sumnje da su počinili kazneno delo podnosi kaznena prijava nadležnom državnom tužilaštvu- dodaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading