Još ni traga od aviona koji je nestao u Hrvatskoj! Evo ko je u njemu bio! Traži ih "pola države"!

Autor:

Svet

29.05.2022

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reč je o malom avionu koji je bio nekoliko dana u Splitu.

Još ni traga od aviona koji je nestao u Hrvatskoj! Evo ko je u njemu bio! Traži ih "pola države"!

Foto: youtube.com/printscreen

Hrvatska kontrola leta obavestila je Operativni centar civilne zaštite o nestalom avionu tipa Cesna severno od Rakovice, na visini 2300 stopa, koji je poleteo iz Splita, piše Večernji list.

 

 

Hrvatska Gorska služba spasavanja je zatim objavila da se ovaj avion sa 4 putnika danas srušio severno od mesta Rakovica, i da su u avionu bile četiri osobe. Oni su u toku leta uputili poziv za pomoć kontroli leta. Avion je nestao u blizini Plitvičkih jezera.

Ipak, nešto kasnije, HGSS je povukla ovu objavu, pa je trenutno zvanični status aviona “nestao”.

Reč je o malom avionu koji je bio nekoliko dana u Splitu, od 26. maja do danas, i reč je o povratnom letu u Nemačku.

Kako piše Večernji list, u nestaloj Cesni bili su pilot i tri putnika – tri Nemca i Hrvat, i avion je oko 11:30 nestao s radara iznad Rakovice. Krajnje odredište je bio nemački grad Lajhigen, pa se pretpostavlja da su u nestalom avionu bili Nemci. Radi se o gradiću od 10-ak hiljada stanovnika u južnoj Nemačkoj, u blizini Ulma u saveznoj državi Baden-Virtenberg.

Potragu za nestalom Cesnom policijski službenici i HGSS-ovcima otežavaju loši vremenski uslovi: Teren na kojem se traga za nestalim avionom je izrazito šumovit i brdovit i osim toga, članovima HGSS i policiji rad na terenu otežavaju i kiša, magla i niski oblaci koji se kod takvog vremena pojavljuju.

 

 

Potraga još uvek nije dala rezultate, ali na teren su upućene i dodatne snage kako bi nestala Cesna bila što pre locirana – rekao je Damir Danilović iz PU karlovačke.

Ovako je glasila objava hrvatske Gorske službe spasavanja:

Sportski avion s četiri putnika srušio se danas severno od Rakovice. Uz MUP, na terenu je 30 članova HGSS-a. U dolasku je još 30 članova među kojima i K9 timovi koji su u trenutku dojave o nesreći imali licencu za potražne timove na Sljemenu.

Kako javlja Večernjak, avion se kretao u smeru severa prema Nemačkoj.

Operativni centar civilne zaštite je o koordinatama nestanka obavestio MUP i hrvatsku Gorsku službu spasavanja (HGSS). Na koordinate nestanka upućeni su članovi HGSS-a s dronom i policija.

Županijski centar civilne zaštite 112 Karlovac koordinira operativnim snagama na terenu, javlja hrvatski MUP.

Boran Pivčić, administrator FB grupe “9Aero – Croatian Aircraft Spotters”, napisao je sledeću objavu, pre nego što je potvrđeno da je avion pao:

 

 

Nažalost, sad malo tužnije vesti. Šire se indikacije – i zasad SAMO indikacije – da je u okolini Slunja pala cesna.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading