AVION KOJI JE POLETEO IZ SPLITA SE IPAK NIJE SRUŠIO! Povukli objavu, samo je NESTAO?!

Autor:

Svet

29.05.2022

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska Gorska služba spasavanja povukla je vest da se nestali avion Cesna koji je poleteo iz Splita srušio.

AVION KOJI JE POLETEO IZ SPLITA SE IPAK NIJE SRUŠIO! Povukli objavu, samo je NESTAO?!

Foto: youtube.com/printscreen

HGSS je izbrisao objavu u kojoj piše da je avion pao kod Rakovice. U novoj objavi na Tviteru se navodi samo da je avion nestao.

Kako je rekao Damir Danilović iz PU karlovačke za Mediaservis, za avionom se traga se u šumovitom predelu, a vremenski uslovi su loši.

 

 

- Za avionom se traga u šumovitom i brdovitom predjelu, vremenski uvjeti su loši, preko 60 ljudi je uključeno u potragu - rekao je Danilović.

Načelnik HGS: Nemamo konkretnu lokaciju, pretražujemo šire područje

Načelnik HGSS-a Josip Granić rekao je za Hinu da pretraga terena ni uz pomoć drona za sada nije rezultirala sužavanjem prostora potrage za nestalim zrakoplovom.

- Nismo još. Sužavamo prostor potrage za sada isključivo na osnovu radarskih informacija koje dobivamo od Hrvatske kontrole zračne plovidbe. Nemamo za sada neku konkretnu lokaciju, nego imamo šire područje gdje radimo potragu - rekao je Granić oko 15 sati, prenosi Informer.

Gorska služba spasavanja objavila je ranije danas da se u avionu nalazi 4 putnika najverovatnije mađarske nacionalnosti.

Cessna 182 Skylane je laki jednomotorni avion s četiri sedišta. Model 182 je proizveden u brojnim varijantama, uključujući verziju sa stajnim trapom koji se uvlači.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading