KUCNUO JE ČAS! LINTA PORUČUJE: Pozdravljam prve optužnice za ratne zločine nad Srbima!

Autor:

Svet

19.05.2022

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozdravio podizanje prve optužnice srpskog Tužilaštva za zločine u „Oluji“.

KUCNUO JE ČAS! LINTA PORUČUJE: Pozdravljam prve optužnice za ratne zločine nad Srbima!

Foto: youtube.com/Parovi TV HAPPY

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozdravlja podizanje prve optužnice Tužilaštva za ratne zločine Srbije za zločine u „Oluji“ i očekuje podizanje još niz optužnica za zločine nad Srbima.

Optužnica je podignuta zbog ratnog zločina nad srpskim civilima na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mestu Svodna kod Novog Grada 7. i 8. avgusta 1995. godine kada su hrvatski avioni raketirali kolonu prognanih Srba.

Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu je od svog osnivanja 2003. godine do 20. oktobra 2020. godine podiglo optužnice u 92 predmeta protiv 217 lica, od toga nacionalna odnosno etnička pripadnost optuženih lica je 190 Srba, 4 Bošnjaka, 2 Hrvata i 21 Albanac od kojih je 17 oslobođeno. Navedeni podaci su skandalozni i neprihvatljivi i jasno pokazuju da nema  pravde za srpske žrtve.

Foto: printskrin

Oluja - Hrvatska

Linta podseća da se godinama u svojim javnim nastupima zalaže da srpsko Tužilašto za ratne zločine konačno počne da podiže optužnice za masovne i svirepe zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima na području Hrvatske, BiH i Kosova i Metohije. Glavni razlog jeste činjenica da su pravosuđa u Zagrebu, Sarajevu i Prištini etnički motivisana i da se suštinski ne bave procesuiranjem zločina nad Srbima. Navedena pravosuđa imaju zadatak da vode montirane sudske postupke protiv srpskih boraca na osnovu lažnih dokaza s ciljem da se opravda brutalna laž i  izmišljotina da su Srbi bili agresori i zločinci a Hrvati, Muslimani i Albanci oslobodioci i žrtve. Srpski narod je devedesetih godina prošlog vijeka na prostoru bivše Jugoslavije vodio odbrambeno-otadžbinske ratove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading