HRVATI SKROZ POLUDELI! TVRDE DA SRBI HOĆE DA IH BOMBARDUJU: Panika zbog aerodroma u Trebinju

Autor:

Vesti

17.05.2022

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova vazdušna luka biće samo desetak kilometara udaljena od granice i Dubrovnika, pišu tamošnji mediji

HRVATI SKROZ POLUDELI! TVRDE DA SRBI HOĆE DA IH BOMBARDUJU: Panika zbog aerodroma u Trebinju

Foto: www.profimedia.rs, Index.hr

Hrvatskom ludilu nema kraja. Portal Index.hr objavio je članak povodom izgradnje aerodroma u Trebinju koji finansira Srbija, a, kao argument protiv, navode da je iz tog mesta tokom rata 1991. granatiran Dubrovnik, jasno aludirajući da to može da se ponovi?!

Pod naslovom "Kraj Dubrovnika niče Vučićev aerodrom" pišu da će se nalaziti u selu Taleža, koje je vazdušnom linijom udaljeno od Dubrovnika tek dvadesetak kilometara i desetak kilometara od državne granice s Hrvatskom.

RUSKA BAZA

Pominju se i ekološki, pa i ekonomski razlozi, da bi njegova izgradnja finansijski ugrozila dubrovački aerodrom, neki se plaše i da bi zapravo služio Rusiji, ali u svemu tome im je najveći problem taj što je investitor Srbija. Dubrovački gradonačelnik Mato Franković tako navodi da mu je neverovatna činjenica da Srbija u BiH finansira izgradnju vazdušne luke.

MOJ STAV

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak

Taj aerodrom neće koristiti Vučić, nego građani BiH. Primedbe su zlonamerni i priglupi deo uobičajenog antisrpskog šovinističkog narativa, koji grade mnogi mediji u Hrvatskoj

- S kojom namerom i kojim ciljem, to samo oni znaju. Ono što smo doživeli iz Trebinja devedesetih godina nas vuče na dodatni oprez u celoj ovoj priči - kaže Franković.

Tamošnji župan Nikola Dobroslavić naveo je da Srbija ima težnje prema Dubrovniku?! 

- Što nama susedna država gradi, ostavljamo njima na procenu. Ali kad se pojavljuje Srbija kao investitor, a vidimo im pretenzije prema našoj kulturi i pretenzije prema Dubrovniku, a pamtimo i 1991, onda nam to nije drago - kaže Dobroslavić.

IRACIONALNO

Komentarišući pisanje hrvatskog portala, Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono-informacionog centra Veritas, kaže da strah Hrvata nije racionalan. 

- Oni imaju nezgodno iskustvo iz rata devedesetih, pa su sada, zbog ovog rusko-ukrajinskog sukoba i čitave euforije koja vlada na zapadu, umislili da bi to moglo da se iskoristi za napad na njih. Zbog toga što Srbija i Republika Srpska nisu uvele sankcije Rusiji na nas gledaju kao na male Ruse. To su sve gluposti i takve izjave nisu zdravorazumske. Mada, i moja generacija je mislila da je SFRJ granitna tvorevina koju ništa ne može da pomeri, pa eto šta je bilo. Oni nemaju razloga za strah, ali šta će biti u dalekoj budućnosti, ko zna - kaže Štrbac.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading