MATEJ JE SVOJU PRIČU NA OVOJ ZEMLJI ZAVRŠIO: Nenad Periš zahvalio svima koji su pomogli u rasvetljavanju istine o sudbini njegovog sina

Autor:

Hronika

19.05.2022

05:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvadesetsedmogodišnji Splićanin Matej Periš nestao je kada je istrčao iz beogradskog noćnog kluba Gotik gde je bio u provodu s prijateljima i od tada mu se gubi svaki trag.

MATEJ JE SVOJU PRIČU NA OVOJ ZEMLJI ZAVRŠIO: Nenad Periš zahvalio svima koji su pomogli u rasvetljavanju istine o sudbini njegovog sina

Foto: ATA Images

Nenad Periš

- Čekali smo vest, čekali smo istinu i ta istina se na kraju pokazala takva kakva jeste, bolna, nikakva, teška - kazao je za HRT Nenad Periš nakon što ga je srpski MUP izvestio da je u Dunavu nađeno telo muškarca čija odeća odgovara opisu odeće u koju je bio obučen njegov sin Matej koji je nestao u Beogradu 30. decembra 2021.

Reporterka N1 Televizije javila je kako bi tokom večeri mogli biti objavljeni rezultati obdukcije.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Matej Periš

- Kao što sam govorio, moram biti spreman na sve to. Možda će nekome biti čudno, ali koliko god bilo bolno i teško, a verujte mi da je strašno teško, čovek mora imati nadu. Mene moja vera uči da nada uvek postoji. Iako se rastanak dogodio, nada da ćemo se ponovno sresti nikad neće prestati da bude tu - rekao je Nenad Periš i zahvalio svima koji su pomogli da se istina pronađe, prenosi Index.

U razgovoru za RTL dodao je: "Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio".

"Tata, idi po Mateja, dovedi ga kući"

- Moramo obaviti te formalnosti. Moramo obaviti formalnosti. Matej je tu sa mnom i uvek će biti. Da, pet meseci kasnije. Ono što mi je rekla ćerka: "Tata, idi po Mateja, dovedi ga kući". To ću uraditi u ova dva, tri dana. On je s nama i uvek će biti s nama - poručio je potreseni Nenad Periš u razgovoru za HRT.

"Jako mi je teško i očekivali smo neku srećniju informaciju"

Republika

Foto: privatna arhiva

Telo Mateja Periša

- Mora se još uporediti DNK, ali po odeći, pronađeni mladić odgovara opisu Mateja. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam zasad ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku srećniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica - rekao je ranije Nenad Periš. 

Kako je Hini ranije potvrđeno, Nenad Periš je krenuo iz Splita nakon što ga je srpski MUP obavestio da je na Dunavu pored Ade Huje, nizvodno od Beograda, nađeno telo mlađeg muškarca čija odeća odgovara opisu onoga što je Periš nosio u noći nestanka 30. na 31. decembar prošle godine.

Telo je nađeno osam kilometara nizvodno od mesta gde je zadnji put viđen Matej Periš.

Dvadesetsedmogodišnji Splićanin Matej Periš nestao je kada je istrčao iz beogradskog noćnog kluba Gotik gde je bio u provodu s prijateljima i od tada mu se gubi svaki trag.

U međuvremenu je MUP Srbije pregledom snimaka sa svih nadzornih kamera i na temelju raspoloživih informacija napravio potpunu rekonstrukciju njegovog kretanja po izlasku iz kluba, o čemu je detaljno obavešten i MUP RH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sanja Pupić

19.05.2022 09:06

U dramatičnim trenutcima za Matejevu obitelj i sve one koji poštuju tuđu bol i dostojanstvo strašno je usuditi se obaviti ove fotografije . Nikada ne smijete zaboraviti biti čovjek (čak i kad ste novinar željan senzacije) . Matej , počivao u miru.

Odgovori 44 3