INCIDENT U BOLNICI: Pacijent dobio transfuziju sa POGREŠNOM krvnom grupom, ubrzo dobio temperaturu!

Autor:

Svet

02.05.2022

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Odeljenju ortopedije Županijske bolnice Čakovec tokom vikenda došlo je do nenamerne greške u transfuziji krvi, saopštili su iz bolnice povodom incidenta kada je pacijentu data pogrešnja krvna grupa.

INCIDENT U BOLNICI: Pacijent dobio transfuziju sa POGREŠNOM krvnom grupom, ubrzo dobio temperaturu!

Foto: Tanjug/S.Radovanović

- Doza koncentrata eritrocita, rezervisana za jednog pacijenta transfuzijom je data drugom pacijentu, kojem nije bila namenjena - stoji u saopštenju.

- Transfuzija je obavljena u 19.30 sati da bi sat vremena kasnije, u 20.30 sati, pacijent dobio temperaturu a potom se, radi nadzora vitalnih funkcija i lečenja posttransfuzijske reakcije premešta u Jedinicu intenzivnog lečenja. Srećom dodatnih komplikacija nije bilo i pacijent je stabilan - objavili su iz bolnice.

Republika

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Krv

Kako kažu, incident su odmah prijavili Ministarstvu zdravlja. Istovremeno je upravnik ŽB Čakovec dr Igor Šegović, kako kažu, zatražio istragu i u bolnici će se u četvrtak, sprovesti vanredni unutašnji nadzor.

- Pacijent, na sreću, nema nikakvih posledica i oseća se dobro. Čim sam dobio vest o događaju, zajedno sam s načelnikom Odeljenja ortopedije, glavnom sestrom odeljenja i glavnom sestrom bolnice, došao u bolnicu i izvinio se pacijentu, koji ne želi da s njegovim podacima izlazimo u javnost - rekao je, prenosi Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading