STRANCI HOĆE DA UKLONE DODIKA? Zvaničnici Republike Srpske: Pretnje su shvaćene ozbiljno, smeta im jer vodi autentičnu politiku!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

14.04.2022

05:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Informacije koje poseduje Ministarstvo unutrašnjih poslova RS su izuzetno ozbiljne.

STRANCI HOĆE DA UKLONE DODIKA? Zvaničnici Republike Srpske: Pretnje su shvaćene ozbiljno, smeta im jer vodi autentičnu politiku!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Pretnje Miloradu Dodiku i njegovoj porodici moraju biti ozbiljno shvaćene, upozorili su zvaničnici iz Republike Srpske.

Sve informacije se trenutno proveravaju, kazao je premijer Radovan Višković, a predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija ističe da zabrinjavaju podaci prema kojima u pretnjama učestvuju i određene međunarodne bezbednosne agencije, prenela je RTRS.

Informacije MUP-a RS o ugroženosti srpskog člana Predsedništva veoma su ozbiljne, naveo je Tegeltija i dodao da će razgovarati sa predstavnicima međunarodnih bezbednosnih agencija, jer postoje indicije da su i neke od njih uključene u te pretnje.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da se proveravaju informacije koje je MUP Srpske dobio o mogućnosti ugrožavanja bezbednosti Dodika.

Višković je rekao da su pretnje Dodiku shvaćene ozbiljno i da dolaze od strane stranih agencija, a ne iz BiH.

Informacije koje poseduje Ministarstvo unutrašnjih poslova RS o ugroženosti Dodika su izuzetno ozbiljne, rekao je savetnik srpskog člana Predsedništva Radovan Kovačević.

- Ono što mi znamo već od ranije je da Dodik smeta mnogima zbog toga što insistira na tome da Republika Srpska vodi autentičnu politiku. Takođe smeta i zbog toga što ne pristaje da se uklopi u mozaik nekog stranog moćnika - istakao je Kovačević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading