LAVROV DEMANTUJE MASAKR U BUČI: Ovo je razlog provokacije

Autor:

Svet

06.04.2022

05:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle incidenta u Buči, Ukrajina je pokušala da prekine pregovore sa Rusijom, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

LAVROV DEMANTUJE MASAKR U BUČI: Ovo je razlog provokacije

Foto: Tanjug/AP

- Upravo u trenutku kada je, u skladu sa sporazumima u Istanbulu, ruska strana kao gest dobre volje odlučila da deeskalira situaciju na terenu, pre svega u Kijevskoj i Černigovskoj oblasti i tri dana nakon što je naša vojska napustila grad Buču, tamo je organizovana provokacija o kojoj danas govorimo - rekao je Lavrov novinarima.

Prema njegovim rečima, „to je urađeno kako bi se skrenula pažnja sa pregovaračkog procesa i sa činjenice da je ukrajinska strana posle Istanbula pokušala da postavi nove uslove", prenosi Interfaks.

Dodao je da su, "čim su Zapadni mediji raširili laž o Buči", ukrajinski pregovarači pokušali da u potpunosti prekinu pregovarački proces.

Svrha širenja falsifikata o Ukrajini, prema Lavrovu, jeste želja da se poremete pregovori Moskve i Kijeva.

Lavrov je rekao i da je Ukrajini trebalo poslati signal o neprihvatljivosti sabotiranja sporazuma sa Moskvom.

- Još jednom želimo da apelujemo, snažno apelujemo na one koji predvode akcije Kijeva, a znamo ko su, da shvate svoju odgovornost za bezbednost u Evropi, za budućnost svetskog poretka, da u praksi obezbede da svi poštuju principe Povelje UN - poručio je Lavrov.

Istakao je da je Rusija spremna za razgovore, ali da bi došlo do stvarnog napretka insistira "da se Kijevu pošalje nedvosmislen signal da se ne upušta u sabotažu jer se u suprotnom rizikuje da se ponovi sudbina Minskih sporazuma“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading