TAMNI ORAO POGAĐA MOSKVU ZA 4 IPO MINUTA, RUSKOJ PVO TREBA 10 DA REAGUJE! Ovo je razlog zašto je pitanje Ukrajine u NATO borba za ŽIVOT I SMRT RUSIJE!

Autor:

Svet

17.03.2022

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski opredsednik Vladimir Putin otpočeo je invaziju na Ukrajinu jer Ruska Federacija nema "luksuz" da dozvoli se da ubitačno ofanzivno oružje Zapada bude postavljeno na teritoriji koju je do juče kontrolio Kijev, smatraju stručnjaci.

TAMNI ORAO POGAĐA MOSKVU ZA 4 IPO MINUTA, RUSKOJ PVO TREBA 10 DA REAGUJE! Ovo je razlog zašto je pitanje Ukrajine u NATO borba za ŽIVOT I SMRT RUSIJE!

Foto: Ilustracija: Pixabay, Tanjug/AP

Gostujući na Kurir TV pukovnik Mirčeta Jokanović i Nikola Antić sa Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost objasnili su da je glavna bojazan Rusije od raketa "Tamni orao" i "SM-3", čija je brzina leta 5 mahova.

Ako Ukrajina nije članica NATO, ovim raketama je potrebno 12,5 minuta da stignu do Moskve, a ukoliko bi bile lansirane sa teritorije Ukrajine, do ruske prestonice stigle bi za svega 4,5 minuta.

Ruskoj PVO, međutim, potrebno je najmanje 10 minuta da reaguje, što znači da bi Moskva bila sravnjena sa zemljom pre nego što bi Rusi uopšte stigli da se brane.

Kako obajšnjavaju Jokanović i Antić, upravo je to razlog zašto Putin više nije mogao da čeka.

- Ne vodi se rat oko Ukrajine, već se vodi rat protiv Rusije. To što Rusija traži da Ukrajina bude demilitarizovana, i da ne bude u sastavu NATO ima veze sa nekim projektilima SN3. Shvatićete zašto Ukrajina ne sme da bude u NATO i da se ovi raketni sistemi nađu na njihovoj teritoriji. Ključni argument su energenti. Posle ovih sankcija, videćemo odakle će Evropa da nalazi resurse - kaže Nikola Antić sa Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost za Kurir televiziju.

Pukovnik Mirčeta Jokanović smatra da se Rusiji ne žuri toliko da završi rat, kao i da su se Ukrajinci nadali da će NATO da učestvije u direktnom sukobu.

- Ne možete bolnice smatrati civilnim objektom, ako vojnike smestite u nju. Mislim da će ovaj rat brzo da se završi, a Rusiji se i ne žuri toliko. Ukrajinci su se nadali da će NATO da učestvuje u direktnom sukobu, kao podrška - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Seljo

18.03.2022 15:33

Nisu se oni obogatili od 2000-te..nego ranije u vreme pijanca. I sve tajkuni jevrejskog porekla..specijalisti za bogacenje kako ste naveli!

Odgovori 13 2