MOSKVA TVRDI - KIJEV JE POSLAO PONUDU O KOJOJ SE RAZGOVARA: Ukrajina traži status Švedske ili Austrije, IMAĆE SVOJU VOJSKU I MORNARICU?!

Autor:

Svet

16.03.2022

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni ruski pregovarač na sastancima sa Ukrajinom i jedan od ljudi od poverenja ruskog predsednika Vladimira Putina Vladimir Medinski otkrio je koja je ponuda Kijeva Moskvi.

MOSKVA TVRDI - KIJEV JE POSLAO PONUDU O KOJOJ SE RAZGOVARA: Ukrajina traži status Švedske ili Austrije, IMAĆE SVOJU VOJSKU I MORNARICU?!

Foto: Tanjug/AP

- Ukrajina nudi austrijsku, švedsku verziju neutralne demilitarizovane države, ali istovremeno i državu sa svojom vojskom i mornaricom. O svim ovim pitanjima se razgovara na nivou rukovodstva ministarstava odbrane Rusije i Ukrajine - kazao je Medinski.

Prema njegovim rečima, izjave Kijeva o isključenju tačke o denacifikacije Ukrajine sa dnevnog reda pregovora nisu sasvim tačne.

- Tema denacifikacije i strožeg kažnjavanja, sprovođenja zakona, na prvom mestu, kažnjavanja za veličanje nacizma, neonacizma, ekstremizma zasnovanog na njima, i dalje je važna tačka dnevnog reda - naveo je on, prenose proruski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading