UKRAJINSKI DIVERZANTI UPALI NA GRANICU, RUSI IH LIKVIDIRALI: Petoro mrtvih - Kijev demantuje

Autor:

Svet

21.02.2022

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je trajao okršaj ruske vojske i FSB sa izviđačima, dva borbena vozila pešadije pokušala su da pokupe vojnike, ali su uništena protivoklopnim oružje

UKRAJINSKI DIVERZANTI UPALI NA GRANICU, RUSI IH LIKVIDIRALI: Petoro mrtvih - Kijev demantuje

Foto: Tanjug/AP

Južni vojni okrug vojske Ruske Federacije saopštio je juče da su u Rostovskoj oblasti na samoj granici s Rusijom likvidirana petorica pripadnika izviđačko-diverzantske grupe i uništena dva borbena vozila pešadije BMP-2, koja su stigla iz Ukrajine da bi pomogla u hitnom spasavanju grupe koja se sumnjiči da je izvela diverziju.

Vojna verzija

- Oko šest sati ujutru 21. februara 2022. godine po moskovskom vremenu, na delu državne granice između Ruske Federacije i Republike Ukrajine u oblasti naselja Mitjakinska, granični odred FSB otkrio je infiltraciju diverzantsko-izviđačke grupe - saopštio je južni vojni okrug ruske vojske.

- U cilju zadržavanja diverzantske grupe, granični odred FSB je zatražio pojačanje od vojne jedinice iz Južnog vojnog okruga koja je dodeljena za operativno pokrivanje državne granice. Tokom vatrenog okršaja koji je usledio, dva borbena vozila pešadije oružanih snaga Ukrajine pokušala su da pokupe sabotere, ali su ih snage ruske armije uništile koristeći protivtenkovsko oružje nakon što su prešle u Rusiju. Ruske trupe i graničari nisu pretrpeli nikakve žrtve - navodi vojska.

Pres-služba Južnog vojnog okruga nije precizirala zašto je pokušaj privođenja diverzanata završio krvoprolićem.

 

 

Zasad je potvrđeno da je diverzantska grupa upala preko dela teritorije gde se Ukrajina i Rusija direktno dodiruju. Ono što je ostalo nejasno u ovoj priči jeste da ako su uništena dva BMP koja su upala na teritoriju Rusije radi hitnog izvlačenja, šta je s njihovim posadama, da li je u vozilima bilo još ukrajinskih vojnika, da li su i oni poginuli? Ili su uspeli da se vrate istim ili drugim putem? Pres-služba Narodne milicije Donjecke narodne republike juče je saopštila da se njene trupe bore sa ukrajinskim snagama na periferiji grada Novoazovska usled navodnog pokušaja da dođu do ruske granice. Inače, milicija i vojska DNR već nekoliko dana vode bitke s diverzantskim grupama iz Ukrajine po obodu linije fronta.

Kijev sve negira

Kijev je izveštaj ruske vojske odbacio kao "lažne vesti", rekavši da ukrajinske snage nisu bile prisutne u oblasti u kojoj se navodno dogodio incident, navodi Rojters. U Kijevu tvrde da je ruska invazija već počela.

Sekretar Saveta bezbednosti Ukrajine demantovao je i ruske izveštaje da su ukrajinske snage granatirale pogranični punkt u Rostovu. - Mi nemamo nikakve veze sa ovim napadima - rekao je Aleksej Danilov. Ruska strana navela je da je juče ujutru iz Ukrajine ispaljen projektil koji je potpuno uništio granični punkt u Rostovskoj oblasti, 150 metara od granice, povređenih nije bilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading