UKRAJINSKI SPECIJALCI POSLATI NA ISTOK ZEMLJE, SPREMA SE STRAŠAN SCENARIO?! Svet u čudu, posle pomirljivih izjava Zelenskog usledio žestok potez: UDARNE JEDINICE NA FRONTU!

Autor: Republika

Svet

28.01.2022

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Narodne milicije Donjecke Narodne Republike otkrio je da situacija na istoku Ukrajine postaje sve napetija i da je vojske i naoružanja toliko da rat može da počne svakog trenutka.

UKRAJINSKI SPECIJALCI POSLATI NA ISTOK ZEMLJE, SPREMA SE STRAŠAN SCENARIO?! Svet u čudu, posle pomirljivih izjava Zelenskog usledio žestok potez: UDARNE JEDINICE NA FRONTU!

Foto: Tanjug/AP

Moćne oružane snage Ukrajine spremne za sukob

Ukrajinska vojska naredila je trima svojim udarnim jedinicama da krenu ka istoku te bivše republike SSSR, što je izazvalo novu dramu u svetu i strah da bi i najmanja iskra na tom području na samoj granici Ruske Federacije mogla da izazove novo masovno krvoproliće. 

A da su specijalci već spremni potvrdio je portparol Narodne milicije Donjecke Narodne Republike koji je otkrio novinarima da su u pitanju najopremljenije mehanizovane, brdsko-jurišne i vazdušno-jurišne brigade.

- Komanda Oružanih snaga Ukrajine planira da uskoro rasporedi još tri brigade u zonu sukoba na istoku zemlje. Reč je o 72. odvojenoj mehanizovanoj brigadi, 10. posebnoj brdsko-jurišnoj i 80. vazdušno-jurišnoj brigadi. One se trenutno smatraju najborbenijim i najspremnijim za izvođenje ofanzivnih akcija - rekao je portparol, prenose Novosti. 

On je objasnio da je, prema informacijama kojima raspolaže Narodna milicija DNR, rukovodstvu "Ukrajinske železnice" Ministarstvo odbrane Ukrajine naložilo da od 3. do 10. februara spremi vozove za prevoz naoružanja, vojne opreme i ljudstva ovih brigada. Tom informacijom je samo dodatno uzburkao strasti, budući da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski prethodnih dana ponavljao kako do rata neće doći, a sada situacija postaje sve napetija i sve strane uključene u spor nastavljaju da gomilaju oružje jedna ka drugoj.    

- Ranije su ove brigade popunjene ljudstvom, naoružanjem, vojnom opremom i municijom - otkrio je predstavnik Narodne milicije koja bi se u slučaju eventualnog sukoba s ukrajinskom armijom našla u prvim borbenim redovima. 

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je navelo da je Kijev poslao polovinu celokupnog osoblja oružanih snaga Ukrajine u pravcu Donbasa. Moskva je izrazila zabrinutost i zbog prebacivanja vojne opreme iz zemalja NATO ka granicama Ruske Fe 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Marko Djuric

29.01.2022 11:00

"Portparol fašisticke paravojnemilicije Donjecke Narodne Republike"? Ima više jednakosti sa Islamske Republike Cecenije.

Odgovori 1 10
Aleks

18.02.2022 17:37

@Marko Djuric - Putin čeka da ukrajinski fašisti krenu frontalno na Donbas a onda će uslediti pakao za njih a ti drugosrbijanac bolje da cutis