INCIDENT NA GRANICI SA MAĐARSKOM, NE SA SRBIJOM: Hrvatska policija demantovala svoje medije

Autor:

Svet

06.02.2022

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska policija demantovala je da je na graničnom prelazu Batina, između Hrvatske i Srbije, došlo do incidenta i da je pri tom bilo i pucnjave.

INCIDENT NA GRANICI SA MAĐARSKOM, NE SA SRBIJOM: Hrvatska policija demantovala svoje medije

Foto: Tanjug

Kako prenosi Jutarnji list, do incidenta je došlo na granici sa Mađarskom, a dvojica hrvatskih državljana, starih 46 i 30 godina, uhapšeni su u subotu kasno popodne zbog neleganog prelaska državne granice.

Sve se dogodilo na graničnom prelazu Duboševica-Udvar, kada su na izlaznoj traci iz Hrvatske dva automobila hrvatskih tablica bez zaustavljanja nastavila vožnju i ušla u prostor Mađarske.

- Brzom intervencijom mađarske granične policije jedno vozilo je u blizini granice zaustavljeno i uhapšen je vozač, 46-godišnji hrvatski državljanin - rečeno je u policiji.

Drugo vozilo se, bežeći ispred vozila mađarske policije, za nekoliko minuta vratilo na granični prelaz, bez zaustavljanja prošlo i velikom brzinom nastavilo da se kreće prema unutrašnjosti Hrvatske.

Hrvatska policija je potom krenula u poteru za njim i zaustavila ga kod 30 kilometara daljenog Čeminca.

Hrvatska policija nastavlja kriminalističku istragu radi utvrđivanja svih činjenica događaja, kao i motiva zbog kojih su uhapšeni pokušali da uđu u Mađarsku na nelegalan način.

Obojica su od ranije poznati policiji zbog drugih krivičnih dela. Protiv njih će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično delo falsifikovanje isprave.

- Ne, nije bilo nikakve pucnjave, nije bilo štete na graničnom prelazu, niti je iko povređen - rekao je za Jutarnji Dražen Prole iz Odeljenja za odnose sa javnošću PU osječko-baranjske.

Prethodno su pojedini hrvatski mediji preneli da je do incidenta došlo na granici između Hrvatske i Srbije i da je bilo i pucnjave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading