HRVATI NASTAVLJAJU SA SVOJATANJEM NAŠEG NAUČNIKA: Lik Nikole Tesle stavili na kovanice (FOTO)

Autor:

Svet

04.02.2022

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjoj sednici hrvatskog Nacionalnog veća za evro predstavljaju se odabrani dizajni nacionalne strane hrvatskih kovanica evra i centa.

HRVATI NASTAVLJAJU SA SVOJATANJEM NAŠEG NAUČNIKA: Lik Nikole Tesle stavili na kovanice (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

- Kada Hrvatska usvoji evro, na kovanicama će biti dizajn motiva koji će predstavljati Hrvatsku - rekao je predsednik Vlade Andrej Plenković na početku sednice.

- Lik Nikole Tesle dobio je najviše glasova. Odabrani motivi su šahovnica, geografska karta, kuna, Nikola Tesla i pismo glagoljice - rekao je on, prenosi Dnevnik.hr.

Na dva evra biće geografska karta, na evro kuna, na 50, 20 i 10 centi Tesla, a na manjim apoenima centa biće glagoljica. Na svim apoenima biće i motivi šahovnice.

Prvorangirane predloge prihvatilo je i Veće Unije, rekao je premijer i čestitao autorima Ivanu Šivaku, Stjepanu Pranjkoviću, Ivanu Domagoju Račiću i Maji Škripelj koji su takođe prisutni na sednici.

 

 

 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading