BAJDENE, ŠALJI VOJSKU U TEKSAS, A NE U DONBAS! Žestoke reči Trampa - BIVŠI PREDSEDNIK SAD PROGOVORIO O OPSEDNUTOSTI BELE KUĆE UKRAJINOM

Autor: Republika

Svet

01.02.2022

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp optužuje demokratskog naslednika da zatvara oči pred migrantskom krizom na granici Amerike s Meksikom i samo misli na zaštitu ukrajinske granice.

BAJDENE, ŠALJI VOJSKU U TEKSAS, A NE U DONBAS! Žestoke reči Trampa - BIVŠI PREDSEDNIK SAD PROGOVORIO O OPSEDNUTOSTI BELE KUĆE UKRAJINOM

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp optužio je demokratskog naslednika Džoa Bajdena da je "opsednut zaštitom ukrajinske granice", a istovremeno zatvara oči pred krizom na granici SAD s Meksikom.

- Svi u Vašingtonu su opsednuti idejom kako da zaštite ukrajinsku granicu, ali za nas trenutno najvažnija granica na svetu nije granica Ukrajine, nego američka - rekao je Tramp republikanskim pristalicama na mitingu "Spasimo Ameriku" u teksaskom gradu Konrou, prenosi Sputnjik.

Tramp i sin podržali kanadske kamiondžije

Bivši američki predsednika podržao je kanadske kamiondžije koji su nakon nedelju dana vožnje u "Konvojima slobode" tokom vikenda stigli u prestonicu Otavu da bi protestovali protiv koronamera premijera Džastina Trudoa. Uz vozače kamiona iz severnog suseda stao je i njegov sin Donald Tramp mlađi.

Tramp je, navodeći rekordno visok broj ilegalnih migranata koji su stigli do američko-meksičke granice, uporedio priliv ljudi s invazijom koja ugrožava bezbednost SAD.

Nekadašnji šef Bele kuće tvrdi da je Bajden već "predao" američku granicu.

- Pre nego što naši lideri progovore o invazijama na druge zemlje, oni moraju da zaustave invaziju na ovu zemlju - dodao je Tramp.

Republika

Foto: twitter.com/Maurice Schleepen ‏

 

On je naveo da bi SAD trebalo da pojačaju trupe na svojoj južnoj granici umesto da razmeštaju američke vojnike bliže ruskom pragu.

- Pre nego što Džo Bajden pošalje bilo kakvu vojsku da brani granicu u Evropi, trebalo bi da pošalje trupe da brane našu granicu upravo ovde u Teksasu - kazao je Tramp.

Džonson telefonirao Putinu, pa stiže u Kijev

Britanski premijer Boris Džonson juče je trebalo da razgovara telefonom s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o situaciji oko Ukrajine.
- Mislim da svi treba da se povučemo s ivice i mislim da to treba da uradi i Rusija - rekao je Džonson novinarima uoči razgovora sa Kremljom.
On će danas otputovati u Kijev, gde će se sastati s ukrajinskim predsednikom Zelenskim.

Njegova kritika Bajdena usledila je nakon što je predsednik SAD najavio da će "u bliskoj budućnosti" poslati američke trupe u istočnu Evropu.

Prošle nedelje Pentagon je stavio oko 8.500 vojnika u stanje pojačane pripravnosti sa ciljem da ih pošalje u evropski region.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pokušao je da odbaci navode o "neminovnoj" invaziji Rusije na Ukrajinu, moleći zapadne medije i političare da prestanu da izazivaju nepotrebnu paniku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aleks

01.02.2022 07:44

Jedan pametan glas u ludnici.