PREDSEDNIČE, DA LI STE PSIHIČKI SPOSOBNI DA VODITE ZEMLJU? Novinari brutalnim pitanjem šokirali Bajdena, a onda je usledio njegov odgovor!

Autor: Republika

Svet

21.01.2022

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden dobio je pitanje kom se nije nadao tokom konferencije budući da mu je popularnost dramatično opala u odnosu na početak 2021.

PREDSEDNIČE, DA LI STE PSIHIČKI SPOSOBNI DA VODITE ZEMLJU? Novinari brutalnim pitanjem šokirali Bajdena, a onda je usledio njegov odgovor!

Foto: Tanjug/AP

Džoa Bajdena rešetali na konferenciji za novinare

Američki predsednik Džo Bajden doživeo je neprijatnost tokom ovonedeljne konferencije za novinare povodom prve godine na čelu SAD, nakon što ga je novinar Njuzmaksa Džejms Rouzen direktno pitao da li smatra da je psihički sposoban da vodi zemlju. 

- Želeo bih da pokrenem delikatnu temu, ali uz najveće poštovanje prema vašim životnim postignućima i visokoj funkciji koju obavljate. Anketa koju je jutros objavio Politiko-Morning Konsalt pokazala je da se 49 odsto registrovanih birača ne slaže s izjavom "Džo Bajden je psihički sposoban" - rekao je Rouzen i dodao da čak ni većina demokrata koji su odgovorili nije snažno potvrdila tu izjavu. 

Na to mu je Bajden odgovorio.

- Pustiću vas da svi donesete sud da li je ta tvrdnja tačna ili nije - naveo je šef SAD, ali Rouzen je nastavio da pritiska, pitajući zašto su “toliko veliki segmenti američkog biračkog tela gajili tako duboku zabrinutost za njegovu kognitivnu sposobnost”.

Bajden je kratko odgovorio: "Nemam pojma, ne verujem anketama", čime je iznenadio sve prisutne. 

Inače, republikanske žene dovele su u pitanje Bajdenovo mentalno stanje više od bilo koje druge demografske grupe u anketi, a ukupno 87 odsto reklo je da se "snažno" ili "donekle" ne slažu s izjavom da je on sposoban. Demokrate su u međuvremenu bile među najmanje kritičnim. Oko 49 odsto registrovanih birača takođe je reklo da predsednik nije "stabilan", dok je još 43 odsto izjavilo da jeste. Ostali odbijaju da odgovore.

Kao najstarijeg muškarca koji je ikad kao predsednik ušao u Belu kuću, starosti od 78 godina, Bajdena već neko vreme prate slične brige. Krajem prošle godine, još jedno istraživanje Politiko-Morning Konsalta pokazalo je da 48 odsto ispitanika misli da je psihički nesposoban, što je veliki porast u odnosu na samo mesec dana pre, kada su birači, s razlikom od 21 postotnog boda u odnosu na one koji se s tim ne slažu, rekli da jeste u stanju da obavlja svoju dužnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Joj

21.01.2022 09:48

Pa naravno da ne veruje anketama zna on kako se dobina na izbirima ,ko narod sta pita

Bojan

21.01.2022 09:58

Lekove za smirenje, da ne bude slog i ispunjenje tamo nekih prorocanstava.

Marko

21.01.2022 10:05

On je satanin izaslanik zato je i postavljen tu kao i klinton ! Blizi se katastrofa!