OPSADA DONBASA, UKRAJINA RASPOREĐUJE OKLOPNA VOZILA: Pokrenuta specijalna operacija, u prvoj fazi UDARA SE NA PSIHU - CILJ JE SEJANJE PANIKE!

Autor: Republika

Svet

31.01.2022

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodna milicija samoproglašene Luganske Narodne Republike uočila je oklopna vozila ukrajinskih snaga u blizini sela Novotoškovsko u Donbasu koje je pod kontrolom Kijeva, saopštila je pres služba milicije.

OPSADA DONBASA, UKRAJINA RASPOREĐUJE OKLOPNA VOZILA: Pokrenuta specijalna operacija, u prvoj fazi UDARA SE NA PSIHU - CILJ JE SEJANJE PANIKE!

Foto: Tanjug/AP

- U zoni odgovornosti 57. brigade (ukrajinskih snaga) zabeleženo je raspoređivanje tri borbena oklopna vozila i jednog oklopnog transportera MT-LB u stambenom delu naselja Novotoškivsko (blizu kontakt linije) - rekao je predstavnik pres službe.

Ukrajinske i zapadne obaveštajne službe pripremaju informativnu kampanju protiv Ruske Federacije i samoproglašenih republika Donbasa, izjavio je načelnik uprave Narodne milicije LNR Jan Leščenko.


- Naši obaveštajci uspeli su da dobiju pouzdane informacije o tome da ukrajinske specijalne službe uz podršku zapadnih specijalnih službi pokreću specijalnu informativnu kampanju pod kodnim nazivom "Crushing sword" - rekao je Leščenko.

On je objasnio da je svrha ove kampanje „obmanjivanje svetske zajednice“ i optuživanje LNR, DNR i Ruske Federacije za „agresiju na Kijev“.

- Snage za psihološke operacije Ukrajine imaju zadatak da poseju paniku među stanovništvom i braniocima narodnih republika - konstatovao je Leščenko.

Republika

Foto: Profimedia

 

Leščenko je dodao da Kijev priprema iscenirane priče koje govore o početku borbenih dejstava sa samoproglašenim republikama Donbasa uz učešće ruske vojske.

- U prvoj fazi informativne kampanje, sa početkom agresije Oružanih snaga Ukrajine, planirano je da se na televiziji emituju unapred pripremljeni montirani video-snimci o navodnom početku borbenih dejstava protiv Ukrajine od strane narodnih republika i Ruske Federacije - objasnio je predstavnik luganske milicije.

U drugoj fazi kampanje, mediji će prikazivati „uspeh ukrajinske vojske u odbijanju izmišljene agresije“ i priče o ofanzivi na neprijateljske položaje, dodao je on.

- Prema planu, međunarodna zajednica i stanovništvo Ukrajine moraće da se uvere u zakonitost delovanja Oružanih snaga Ukrajine koje navodno oslobađaju Donbas od terorista. Pogibija civila u narodnim republikama biće predstavljena kao uništavanje terorista - objasnio je Leščenko.

Dalje mediji planiraju da emituju filmove o „užasima rata“ sa porukom da regioni jugoistoka moraju biti „oslobođeni od ruskog ugnjetavanja“, zaključio je on.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading