FLURONA STIGLA U REPUBLIKU SRPSKU! Region u strahu: Prvi slučaj registrovan u Banjaluci!

Autor: Republika

Svet

04.01.2022

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvostruka zaraza gripom i koronavirusom detektovana je kod pacijenta rođenog 2000. godine.

FLURONA STIGLA U REPUBLIKU SRPSKU! Region u strahu: Prvi slučaj registrovan  u Banjaluci!

Foto: Tanjug/AP

Testiranje na koronavirus

U Banjaluci je registrovan prvi slučaj flurone, objavio je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Kako je saopšteno, u uzorku pacijenta hospitalizovanog u tom kliničkom centru detektovana je istovremena infekcija gripom, RNK Influenza A (H3) i virusom korona (SARS-CoV-2).

To je, kako prenosi Sputnjik, prvi dosad detektovan slučaj istovremene infekcije sa ta dva virusa u Republici Srpskoj, a radi se o pacijentu 2000. godište iz Banjaluke, koji je, trenutno, svestan, hemodinamski i respiratorno stabilan, navodi se u saopštenju.

- U Zavodu za kliničku mikrobiologiju UKC Republike Srpske postoji mogućnost istovremene detekcije više od 20 parametara dijagnostike najčešćih virusnih i bakterijskih infekcija respiratornog trakta na aparatu Biomerieux, u roku od jednog sata. Ovo značajno ubrzava dijagnostiku i doprinosi kvalitetu usluge. Trenutno smo jedina ustanova u Republici Srpskoj koja ima mogućnost ove dijagnostike - dodaje se u saopštenju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading