UDAR NA ANTIVAKSERE, NEVAKCINISANI NEĆE SMETI DA NAPUSTE ZEMLJU! Nove mere stupaju na snagu 10. januara!

Autor: Republika

Svet

02.01.2022

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se očekivalo da će 2022. godina doneti olakšanje kada je u pitanju pandemija koronavirusa, neke zemlje su prinuđene na uvođenje još strožih mera.

UDAR NA ANTIVAKSERE, NEVAKCINISANI NEĆE SMETI DA NAPUSTE ZEMLJU! Nove mere stupaju na snagu 10. januara!

Foto: Tanjug/AP

Vakcinacija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Nevakcinisani građani Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) neće moći da napuste zemlju od 10. januara nakon što je vlada te bogate arapske zemlje donela novi paket mera u sklopu borbe protiv pandemije koronavirusa

Prema saopštenju tamošnjih medija, putovanja će biti dopuštena samo osobama koje su potpuno cepljenje, to jest onima koji imaju i buster dozu vakcine. 

- Mera je donesena u saradnji Nacionalnog veća za vanredne situacije i Kriznog štaba - rečeno je iz kancelarije ministarstva spoljnih poslova UAE i naglašeno da su u obzir uzeti i izuzeci budući da postoje osobe koje iz medicinskih razloga nisu u mogućnosti da prime vakcinu.

- Mera neće važiti ni za one ljude koji moraju da putuju van zemlje radi primanja neke terapije ili operacije - istaknuto je iz ministarstva.  

Ujedinjeni Arapski Emirati nisu prva zemlja koja je uvela tako stroga pravilam, međutim, ostali su uglavnom rešili da se takva mera ne odnosi na njihove stanovnike, već na one koji žele da uđu na njihove teritorije. 

U UAE je u subotu prijavljeno 2.556 novih slučajeva zaraze koronavirusom, čime je ta zemlja stigla do ukupnog broja od 764.493 inficiranih. Registrovan je samo jedan smrtni slučaj usled komplikacija KOVIDA-19. Ukupno je u toj arapskoj zemlji preminulo 2.165 osoba. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading