BOMBAŠ PRETI DRITANU ABAZOVIĆU: AKO POŠALJEŠ VOJSKU, NASTAĆE HAOS! Drama u Baru nastavljena, naoružan do zuba preti aktiviranjem EKSPLOZIVA!

Autor: Republika

Svet

28.12.2021

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Muškarac koji se predstavlja kao Edin Begzić objasnio je do detalja čime je naoružan i kako će reagovati ukoliko se ne ispune njegovi zahtevi.

BOMBAŠ PRETI DRITANU ABAZOVIĆU: AKO POŠALJEŠ VOJSKU, NASTAĆE HAOS! Drama u Baru nastavljena, naoružan do zuba preti aktiviranjem EKSPLOZIVA!

Foto: youtube.com/printscreen

Bombaš se naoružan zaključao u banci

Policija u Baru evakuisala je deo stanara zgrade u Ulici Maršala Tita zbog pretnje jednog muškarca da će aktivirati eksploziv.

Muškarac koji se predstavlja kao Edin Begzić zalepio je na vratima poslovnice banke koja se nalazi u ovoj zgradi natpis: "Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke". On je prethodno dostavio medijima snimak sa Jutjuba, u kojem je, predstavljajući se kao sin radnika Primorke, pozvao predsednika i potpredsednika Vlade, kao i predsednika Skupštine, da pomognu u rešavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima naneta višemilionska šteta.

- Ova banka je ukrala pare od poštenih građana, radnika Primorke još 2010. godine. Vi ste trenutno na vlasti i imate moć. Godine 2010. država pravi plan sa bankom da se odobri kredit od 14,4 miliona evra, a da će u okviru toga kredita država reagovati da se isplate plate radnicima Primorke. Mislim da je tada radnicima trebalo da se isplati nepunih 160.000 eura. Od kada su te pare otišle, radnici Primorke nemaju života, zdravlja, živimo kao u zatvoru, gladujemo. Jedino svetlo u našem životu je ono svetlo kad otvorim frižider - govori on.

Na snimku muškarac poručuje vicepremijeru Dritanu Abazoviću da će snositi posledice za haos koji će nastati ukoliko on bude napadnut.

- Poruku želim da uputim Abazoviću: Ukoliko vi ili bilo ko u ovoj državi pošalje vojsku, policiju, da napadne radnike, kako biste odbranili ovu lopovsku banku od nas, haos koji nastane vi ćete biti odgovorni. Isto tako ukoliko dozvolite da nas neko napadne i isprovocira haos, kako bi se vama ulizivao, vi ćete biti odgovorni za sav haos koji će nastati. Pošto znam da ćete da analizirate svaki deo ovog videa reći ću vam samo jednu rečenicu. Među ovim radnicima su moji otac i majka i ja sam spreman da se i te kako borim za njih i da dam život za njih - poručio je Begzić.

On je u videu demonstrirao način na koji će aktivirati ekploziv, poručujući da nikoga "ne folira".

- Sa sobom ću imati, pre svega da zaštitim sebe, masku za lice i vizir, pancir, pištolj sa mecima, Molotovljeve koktele, i dve improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač - naveo je on u snimku.

Ulica u kojoj se nalazi NLB banka je blokirana, a pripadnici policije trenutno pregovaraju sa njim.

 

Komentari (0)

Loading