ABAZOVIĆ PROGOVORIO O SARADNJI SA MILOM: Put ka demokratizaciji društva je da nikad više ne budu podele

Autor:

Svet

22.12.2021

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović kazao je da njegov pokret URA "sa DPS u postojećem formatu neće imati nikad ništa".

ABAZOVIĆ PROGOVORIO O SARADNJI SA MILOM: Put ka demokratizaciji društva je da nikad više ne budu podele

Foto: Tanjug/AP

Dritan Abazović i Milo Đukanović

- Ne želim da vodim referendumsku politiku. Mislim da će i u svakoj narednoj opštini DPS izgubiti na izborima - rekao je Abazović u toku komunikacije sa građanima kojima je odgovarao na pitanja na Tviter Spejsu.

On je kazao da GP URA „nisu potrebni mandati, ako treba da sedimo skrštenih ruku“.

- Dobili smo mandat da bismo pravili promene i urušavali prethodni režim. Ako mi to ne možemo da radimo, da tražimo drugi model da to radimo - kazao je lider URA, prenose Vijesti.

On je komentarisao i izjavu lidera DPS i predsednika Crne Gore Mila Đukanovića kako vlada nije pala 13. decembra jer su neke stranke iz vladajuće koalicije tražile dodatno vreme, te da će se to dogoditi za mesec dana.

- Fasciniran sam njegovom izjavom. Jesu li rekli 13. decembra da imaju 41 (poslanika)? Sad je isto i ovo i ako neko veruje, super - kazao je Abazović.

Dodao je da aktuelna vlast svojim ponašanjem "drži DPS živim".

- Njihov koalicioni kapacitet je trenutno nula - naveo je Abazović.

Upitan šta to tačno znači, Abazović je naveo "znaju oni šta treba da urade, a uskoro ćemo svi znati".

- Ja nisam da se žigošu ljudi, nisam za takvu vrstu nepoverenja. Meni kažu da idem sa četnicima, ljude ne treba žigosati. Oni žele da podele ljude na 45 i 55, i tako su vladali. Govorili su nemojte sa njima, oni su četnici, pa nemojte oni su lopovi. Put ka demokratizaciji društva je da nikad više ne budu ovakve podele - naveo je Abazović.

Na pitanje zašto u Memorandumu o saradnji, koji su nedavno potpisali URA, SNP i manjinske stranke, nema paragrafa da se neće sarađivati sa DPS-om, naveo je da toga nije bilo ni u dokumentu koji je potpisao sa Aleksom Bečićem i Zdravkom Krivokapićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
NA

19.01.2022 15:16

PA ovako lako neostvaruju svoje ciljeve Ameri ni u Africkim zemljama gde se zivi u izvojenim plemenima. Dritan ovako ide u Evropu I stvara demokraticju, bas cudno za obrazovanog coverage da ovako srlja I izigrava volju naroda . Izaslanik daleke zemlje zeli...STA?