HRVATI ZGRĆU PARE NA MRTVOM TITU: Turistima papreno naplaćuju "šetnju" sa bivšim predsednikom Jugoslavije

Autor: Republika

Svet

22.12.2021

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvati su se dosetili kako da zarade pare na bizaran način.

HRVATI ZGRĆU PARE NA MRTVOM TITU: Turistima papreno naplaćuju "šetnju" sa bivšim predsednikom Jugoslavije

Foto: www.profimedia.rs

Josip Broz Tito

Glavna turistička atrakcija ovogodišnjeg predbožićnog i novogodišnjeg događanja u Zagrebu je turistička tura za strance pod nazivom - "Šetnja sa Titom".

Za 15 evra turisti dva časa obilaze zagrebačke lokacije koje su vezane za Josipa Broza, a vodiči im govore o liku i delu bivšeg jugoslovenskog predsednika. Interesovanje je veliko, a Turistička zajednica grada Zagreba poziva turiste da upoznaju "vođu jugoslovenskih partizana, školovanog za bravara, predodređenog za revoluciju".

Početna lokacija je Meštrovićev paviljon, neznano zbog čega jer sa njim Tito nema ništa, a zatim se turisti kreću do nekoliko mesta u gradu koja su bila značajna i u Titovo vreme. Obilazak je organizovan na engleskom jeziku iako najveće zanimanje za "Šetnju sa Titom" iskazuju nemački turisti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hrvati vode turiste u "Titovu šetnju"

Ova šetnja u istoriju organizovana je istovremeno sa sve češćim inicijativama da se vrati Titovo ime trgu gde je Hrvatsko narodno kazalište. Želju za povrat imena iskazao je SDP kao i druge leve stranke, ali ne i stranka koja nosi ime bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, za čijeg je mandata i skinuto Titovo ime.

Nova zagrebačka vlast iz stranke Možemo, odakle je i gradonačelnik Tomislav Tomašević, zasada ćuti, dok desnica tvrdi da se ovom "Šetnjom sa Titom" pokušava "reciklirati istorija i komunistički simboli", prenose Novosti.

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Turisti u šetnji sa Titom obilaze glavni zagrebački trg

Ideološka provokacija

Za Domovinski pokret, stranku koju je do nedavno vodio Miroslav Škoro, reč je o "ideološkoj provokaciji".

- To je promocija komunizma i imena Tita kao pozitivne ličnosti - kaže v. d. predsednika Domovinskog pokreta Igor Peternel.

Turisti u šetnji sa Titom obilaze glavni zagrebački trg koji se sada zove Trg bana Jelačića, a za vreme Tita je bio Trg Republike, skulpture sestara Baković koje su bile narodni heroji, HNK i nekoliko trgova. Obilasci su tri puta sedmično, sa najavom - "To je jedina tura koja će vas vratiti u Jugoslaviju, državu koje nema".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miki

23.12.2021 11:39

Bravo za Hrvate!!!!!!!!!