MILANOVIĆ OTKAZAO POSETU BOSNI: Predsednik Hrvatske iz bezbednosnih razloga odustao od odlaska u BiH

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.12.2021

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je iz kabineta predsednika Hrvatske Zorana Milanovića saopšteno da je njegova za danas najavljena poseta BiH otkazana iz bezbednosnih razloga, Jutranji list piše da je ta odluka isključivo Milanovićeva, a da mu je Sigurnosno obaveštajna agencija (SOA) samo dostavila informacije da u BiH ne bi bio lepo dočekan.

MILANOVIĆ OTKAZAO POSETU BOSNI:  Predsednik Hrvatske iz bezbednosnih razloga odustao od odlaska u BiH

Foto: Tanjug/AP

U saopštenju iz Milanovićevog kabineta o otkazivanju posete nema dodatnih pojašnjenja niti informacija kakve su to bezbednosne pretnje koje bi Milanovića dočekale u BiH.

Sagovornik Jutarnjeg upućen u situaciju je rekao da je odluka došla iz Milanovićevog kabineta, a da je činjenica da u medijima u BiH prevladava, kako se navodi, "huškačka atmosfera".

- Isto tako je činjenica da se na putu kojim je prolazio humanitarni konvoj "Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu" nalaze mešovita naselja, kao i naselja s isključivo bošnjačkim stanovništvom - rekao je sagovornik lista.

Milanović je, inače, trebalo da prisustvuje obeležavanju 28. godišnjice tog konvoja.

List ocenjuje da je negativnom stavu Bošnjaka prema njemu doprineo i sam Milanović svojim izjavama o Srebrenici, odnosno "gradiranju" zločina nad Bošnjacima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Konda

19.12.2021 12:28

Uplašio se da ga lose ne dočekaju