CVIJANOVIĆEVA ODGOVORILA IZETBEGOVIĆU: Na šta da reaguje NATO? Da ide na Republiku Srpsku i disciplinuje Srbe?

Autor:

Svet

18.12.2021

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da u BiH nema potrebe za bilo kakvim sukobima i da su bespotrebni pozivi da Eufor i NATO intervenišu.

CVIJANOVIĆEVA ODGOVORILA IZETBEGOVIĆU: Na šta da reaguje NATO? Da ide na Republiku Srpsku i disciplinuje Srbe?

Foto: RTS/printscreen

- Niko ne ulazi u sukobe, nema vojnih intervencija niti kretanja ili primisli da treba da neko ratuje, ili da neko nekog čuva - rekla je Cvijanovićeva.

Komentarišući poziv lidera SDA Bakira Izetbegovića da NATO i Eufor pojačaju prisustvo u BiH, ona je kazala:

"Pozvao je Eufor i NATO da reaguje na šta? Da idu na Republiku Srpsku, da disciplinuju Srbe. Šta da rade, da kažu Hrvatima da ćute što traže legitimno predstavljanje“.

Željka Cvijanović je navela da Izetbegović duži niz godina provodi agendu koja isključuje bilo kakav dijalog u okviru BiH i da ima invazivnu politiku koja je ozbiljan remetilački faktor u okviru regiona.

- Služi se svim i svačim da plasira različite teze. Oni su izvikali na sva zvona kako ovde postoji neki problem koji bi mogao da nas uvede u neki sukob da bi privukli međunarodnu pažnju. Ja vas pitam čime bi, ko i kako ratovao u ovoj zemlji. Dakle, nemoguća misija - rekla je Cvijanovićeva.

Predsednica Republike Srpske je istakla da njeni predstavnici govore da treba imati unutrašnji dijalog, što u okviru BiH znači i Srbi i Hrvati i Bošnjaci, i poštovanje određenih stvari i propisa, a da, kako je ocenila, Izetbegović radi sve suprotno od toga.

"On kaže da nam ne treba dijalog, fingira da je uključen u dijalog kada nam dođu međunarodni predstavnici, a u suštini radi samo ono što jeste prizivanje i spolja i iznutra svih onih faktora koji treba da se obračunaju sa Republikom Srpskom“.

Cvijanović je rekla da Izetbegović nije čovek suživota i da bi volela da se sa njim može razgovarati na drugačijim osnovama.

- Nikakav NATO, Eufor, nikakva vojska, niti oružane snage, domaće ili bilo koje druge, nisu deo razrešenja problema ovde već je to dijalog na koji Izetbegović i mnogi u Sarajevu, nažalost, nimalo nisu spremni - kazala je Željka Cvijanović, prenela je RTRS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Snezana

18.12.2021 07:25

Svaka cast Gospodo Predsednice sve ste u pravu