USTAŠE NA APARATIMA - AUSTRIJA ZABRANJUJE BLAJBURG! Bal vampira nije oržan protekle dve godine, a ta tradicija će se i nastaviti

Autor:

Svet

23.11.2021

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekspertska grupa u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije predložila je Vladi da trajno zabrani skup u Blajburgu.

USTAŠE NA APARATIMA - AUSTRIJA ZABRANJUJE BLAJBURG! Bal vampira nije oržan protekle dve godine, a ta tradicija će se i nastaviti

Foto: Tanjug/Z. MIRKOVIĆ

Zaključak ekspertske grupe je da organizatori proteklih godina nisu preduzimali potreban napor u uklanjanju ustaških obeležja među posetiocima skupa, već su, štaviše, podsticali isticanje tih simbola, navodi se u izveštaju koje će sutra biti predat Vladi, objavio je Di Prese, prenosi Index.

U protekle dve godine komemoracija u Blajburgu se nije održavala zbog pandemije, a kako stvari stoje, neće se organizovati ni u budućnosti.

Bečki list navodi da su u ekspertskoj grupi bili istoričari, pravnici i predstavnici Katoličke crkve, a istu informaciju preneo je i list Klajne Cajtung.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading