USTAŠKA OBELEŽJA IZNAD KNINA! Srpkinja ZAGRMELA pred Hrvatima: ŠIRITE GOVOR MRŽJE PREMA SRBIMA

Autor: Republika

Svet

17.03.2021

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanica SDSS Anja Šimpraga u hrvatskom Saboru izjavila je da su u utorak osvanule poruke mržnje i ustaška obeležja na srušenom spomeniku na brdu Spas iznad Knina.

RepublikaFoto: youtube.com/IvanPernarTV
Anja Šimpraga

Šimpraga je naznačila da je taj spomenik već bio rušen tokom rata devedesetih:

- Taj spomenik, betonski obelisk podignut 1969. u slavu na poginule u bitci za  oslobađanje Knina, visok je bio 25 metara, ali stropoštao se na tlo u godinama nakon 1995, kada je organizovano miniran - rekla je Anja Šimpraga i najavila da će Grad slučaj prijaviti nadležnoj policijskoj stanici.

- Spomenik će se očistiti, ali ostaje spoznaja da nove generacije nismo uspeli naučiti o pravim vrednostima i poštovanju - rekla je Šimpraga i poručila da hrvatsko društvo "mora da se zabrine zbog sve prisutnijeg rasističkog i netolerantnog govora mržnje u javnom diskursu, usmerenog pre svega prema Srbima, LGBT populaciji i Romima“.

Anja Šimpraga je kao dete tokom “Oluje” izbegla u Srbiju, da bi se vratila u Hrvatsku u kojoj je danas poslanik ispred Samostalne demokratske srpske stranke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading