KRIVOKAPIĆ MEDICINSKI FENOMEN: NISAM SE VAKCINISAO, ALI MI ANTITELA PROTIV KORONE I DALJE RASTU! Jedini je čelnik u Evropi koji nije imunizovan!

Autor: Republika

Svet

12.11.2021

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i dalje odbija da se vakciniše protiv koronavirusa, tvrdeći da njemu i bez vakcine raste broj antitetala.

Foto: Tanjug/AP

Zdravko Krivokapić se još nije vakcinisao protiv koronavirusa 

Predsednik crnogorske vlade Zdravko Krivokapić ponovio je da neće da se vakciniše protiv koronavirusa jer, kako je samouvereno istakao, ima dovoljan broj antitela.

Time je šef vlade u Podgorici ostao jedini čelnik u Evropi koji nije primio cepivo, a na čiji račun mediji zbijaju šale budući da je nekoliko puta rekao da mu antitela rastu iako nije primio vakcinu, pa je čak nazvan i fenomenom.  

- Kod mene raste broj antitela i ne znam otkud taj fenomen. Onog trenutka kada broj bude ispod 100 vakcinisaću se - rekao je Krivokapić, istakavši da će uvek poslušati savet svog lekara.

Krivokapić je često u crnogorskoj javnosti kritikovan zbog kršenja epidemioloških mera, posebno na verskim skupovima Srpske pravoslavne crkve, gde je i snimljen kako se zajedno s ostalim vernicima pričestio istom kašičicom.

Podgorički portal Analitika primetio je da je Crna Gora sada jedina država u Evropi čiju vladu predvodi nevakcinisani predsednik, podsećajući da su pojedini premijeri, poput lidera nepriznate države Kosovo Aljbina Kurtija, među prvima primili vakcinu kako bi dali primer stanovništvu. 

Mediji su podsetili i da je premijerka Srbije Ana Brnabić prvu dozu primila još u decembru prošle godine, a Edi Rama iz Albanije u februar ove godine, dok su čelnici izvršne vlasti u Hrvatskoj i Sloveniji, Andrej Plenković i Janez Janša, vakcinu primili u martu.

U Crnoj Gori poslednje dve nedelje raste broj obolelih i preminulih od koronavirusa, a čelnici zdravstvenih vlasti pozivaju građane da se vakcinišu. Crnogorski epidemiolozi su zapretili da bi, ako se nastavi pogoršanje zdravstvene situacije, KOVID propusnice uskoro mogle biti obavezne za sve zaposlene u javnoj upravi.

Crna Gora dosad je vakcinisala blizu 55 odsto odraslog stanovništva. Od početka pandemije u toj zemlji preminulo je više od 2.000 osoba, što je više od 0,3 odsto populacije Crne Gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Crni

12.11.2021 09:38

Klasicna manipulacija, antitela se u organizmu prave po potrebi, ljudski organizam je neuporedivo pametniji i bolje reaguje od doktora. Pre desetak dana profesor dr kome sam nazalost zaboravio ime je da na osnovu kolicine antitela nebi znao da rastumaci da li ste otporni na covid. On predaje na faksu nasim dr pa i iz CG. On nezna koji je ucio sadasnje dr koji znaju, bilo bi zanimljivo cuti objasnjenje. Od profesora sam procitao, od dr nema objasnjenja sem recenice tako je i nikako drugacije

Jovan T

12.11.2021 12:03

Cekaj da pasuje virus, pa pricati drugu pricu, kao I vecina nevakcinisanih

Suri

13.11.2021 08:46

Kod njega je fenomen sve, fenomen je sto pljuje srbiju a svoju decu je zbrinuo i uhlebio u Beogradu.