NEVAKCINISANIMA ĆEMO PRETVORITI ŽIVOT U PAKAO! Jedna od najrazvijenijih zemalja Evrope se odlučila na korak koji je ZAPREPASTIO SVE!

Autor: Republika

Svet

09.11.2021

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dva meseca života u uslovima bez skoro ijedne epidemiološke mere, jedna od najrazvijenijih zemalja Evrope rešila je da ponovo uvede ograničenja svojim građanima zbog dramatičnog porasta broja zaraženih.

Foto: Tanjug/AP

Danska ima 86 odsto vakcinisanih građana 

Danska, jedna od najrazvijenijih zemalja Evrope, koja je dosad uspela da vakciniše čak 86 odsto svojih građana, ipak je odlučila da nakon dva meseca života bez skoro ijednog ograničenja, uvede meru za sve svoje stanovnike kako bi stala na put onoj manjini koja odbija da se imunizuje i tako pomogne u stavljanju pandemije pod kontrolu. 

Naime, kako je saopštila premijerka te zemlje, Mete Fredriksen, vlasti su rešene da ponovo uvedu zdravstvenu propusnicu, pre svega zbog naglog porasta broja slučajeva KOVIDA-19, ali i kako bi navele sve ljude da prime svoju dozu vakcine protiv korone, što je mnoge iznenadilo budući da su se tek navikli na relativno normalne uslove života.  

- Kancelarija za epidemije preporučila je vladi da klasifikuje koronavirus kao "bolest koja preti društvu" i ponovo uvede zdravstvenu propusnicu. Vlada će slediti tu preporuku - rekla je ona. 

Foto: Tanjug/AP

Danska premijerka, Mete Frederiksen 

Krajem prošle nedelje, zdravstvene vlasti su upozorile na opasnost preopterećenosti bolnica jer je samo u ponedeljak, peti dan zaredom, bilo više od 2.000 novozaraženih u Danskoj koja ima 5,8 miliona stanovnika, a 36 obolelih je na intenzivnoj nezi.

Zdravstvena propusnica će biti obavezna za ulaz u kafiće, restorane i noćne klubove.

- S korona propusnicom se može živeti. Ona vam omogućava da budete mirni kada idete u bioskop ili na koncert. Jednostavno, ponovno uvođenje propusnice će zakomplikovati svakodnevicu onima koji nisu vakcinisani. Mislim da to tako treba - dodala je Fredriksenova.  

Foto: Tanjug/AP

Danska je pionir u uvođenju kovid propusnica

Podsetimo, Danska je pionir zdravstvene propusnice i prva je zemlja koja ju je uvela na proleće. Ukinula ju je 10. septembra u vreme kada je broj novozaraženih bio četiri puta manji od današnjeg.

U Danskoj je 85,9 odsto starijih od 12 godina primilo dve doze vakcina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nataša

09.11.2021 23:56

Šta se to desilo Danci? 86% ste vakcinisali, a za 3 meseca učetvorostručen broj zaraženih. Ma sigurno je onih 14% nevakcinisanih raspalilo zarazu. Sram da ih bude

Odgovori 83 16
Петар

11.11.2021 12:59

Изгледа да су невакцинисани проширили заразу по целом континенту и да морамо сви да умремо због њих! Како да не, сигурно да је тако! Или је може бити обрнуто. Делује ми као да се вакцинисани понашају јако неодговорно и сматрају да могу да раде шта хоће и да се потпуно заштићени. Тако је тренутно у Аустрији и Немачкој, посебно са увођењем ограничења кратања невакцинисаним. Међутим бројеви показују мало дугачује. Поставља се озбиљно питање ефикасности вакцине! Највећи проблем који нам тек следује је драматична подела на вакцинисане и невакцинисане. Јаз и мржња која се јавља посебно од стране вакцинисаних према невакцинисаних ће донети много више проблема него сама корона. Полако али сигурно се враћамо у 30-те године прошлог века!

Odgovori 30 7