BIBLIJSKI POTOP U KOMŠILUKU: Bosanske reke se IZLILE iz korita, specijalci štite kuće od bandita! (FOTO)

Autor: Tanjug, Republika

Svet

05.11.2021

23:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Reka Bosna u Kaknju, reke Fojnica i Bosna u Visokom izlile su se iz svog korita na nekoliko lokacija zbog čega su angažovane sve raspoložive snage na postavljanjima nasipa i saniranja štete.

Foto: Tanjug/AP

 

U večernjim satima došlo je do izlivanja reke u mestu Čekrekčije kod Visokog zbog čega je obustavljeno odvijanje saobraćaja regionalnim putem Visoko - Sarajevo, a gradonačelnik Mirza Ganić je kazao da su reke Bosna i Fojnica napravile određene štete i na području Visokog.

Foto: Tanjug/AP

 

Načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević je kazao da je Bosna izlila na nekoliko područja, a da su Doboj kod Kaknja, Povezica, Malješ i Donji Kakanj samo neki od ugroženih područja.

Foto: Tanjug/AP

 

Prema poslednjim informacijama FUCZ-a vodostaj reke Bosne u Maglaju je u porastu, dok u Kantonu Sarajevo gde je danas bilo dramatično je u blagom opadanju.

Foto: Tanjug/AP

 

Veći deo Kantona Sarajevo pogođen je poplavama nakon što je kiša padala duže od 24 sata. Najpogođenije je područje opštine Ilidža, odakle su brojni građani evakuisani u toku dana. U naselju Otes, struja još uvek nije došla, a brojni stanovnici će noć provesti negde drugo. 

Foto: Tanjug/AP

 

Oni koji su danas bili prisiljeni da napuste svoje domove, sada strahuju da bi mogli da budu opljačkani u toku noći. Oni su uputili apel Vladi KS, iskazujući svoju veliku zabrinutost. 

Foto: Tanjug/AP

 

Na terenu su u i pripadnici Jedinice za posebne namene, odnosno specijalci, kako bi se zaštitili građani i njihova imovina u ugroženim područjima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (1)

Loading
Leilani

06.11.2021 00:13

Ima tamo puno bliskoistocnog olosa, i Isilovaca, a svi nose nozeve. Ulaze y kuce, pljackaju, vrse nuzdu u sobama gde loze na ognjistima, a kad odu, kuca izgori.