RADIKALAN POTEZ DEMOKRATSKOG FRONTA: Milan Knežević otkrio prvi korak ako ne uspeju pregovori o vladi

Autor: Republika

Svet

12.10.2021

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević izjavio je da će DF u slučaju propasti pregovora o rekonstrukciji Vlade nastaviti bojkot parlamenta i bojkot svih vladinih zakona, što uključuje i budžet.

Foto: youtube.com/printscreen

Milan Knežević i Andrija Mandić

Knežević je za Pobjedu rekao da će DF u tom slučaju tražiti i internacionalizaciju koja uključuje međunarodno posredništvo za stvaranje uslova za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Na pitanje zbog čega predlaže internacionalizaciju političke krize u Crnoj Gori, Knežević je odgovorio da je to, ako ne uspeju pregovori, jedino rešenje, jer, kako je rekao, "imamo blokadu institucija i političkog sistema u državi".

- Zbog nesagledivih posledica koje bi mogao izazvati neuspeh pregovora, smatramo da bi u tom slučaju, uz posredstvo međunarodne zajednice, trebalo dogovoriti datum održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora istog dana - rekao je Knežević.

Pregovori o rekonstrukciji Vlade Crne Gore zapali su u ćorsokak nakon što je Ura Dritana Abazovića prvo odbila koncept Vlade sa 16 ministarstava i tri potpredsedničla mesta, kao i novi sastanak lidera parlamentarne većine dok se ne izvrši detaljnija analiza rada učinka premijera i svih ministara.

Foto: TV Pink/printscreen

Nebojša Medojević

 

Predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je za Pobjedu da je trenutno stanje neodrživo, navodeći da će njegova politička grupacija pozvati i na proteste.


- Skupština ne radi, Vlada nema podršku većine. V.d. je stanje u tužilaštvu, Sudskom savjetu, Ustavnom sudu, Državnoj izbornoj komisiji - rekao je Medojević.

On smatra da je to posledica raspada političkog sistema nakon eksperimenta sa ekspertskom vladom.

 

Komentari (0)

Loading