DEMOKRATSKI FRONT ULAZI U VLADU CRNE GORE! Rešena teška politička kriza!

Autor:

Svet

15.09.2021

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratski front (DF) i Demokrate postigli su dogovor da se obavi rekonstrukcija Vlade i da se nakon toga odmah izabere Tužilački savet.

Republika

Foto: facebook.com/Demokratski front - DF

Sledi rekonstrukcija Vlade Crne Gore

Kako prenosi “Borba”, dogovorom DF-a i Demokrata rešena je teška politička kriza u kojoj se Crna Gora nalazila.

Demokrate i DF su izdale zajedničko saopštenje koje prenosimo u celosti:

- Na poslednjem sastanku predsednika i predstavnika konstituenata parlamentarne većine dogovoreno je da je potrebno da dva najveća politička subjekta postignu dogovor o načinu razrešenja otvorenih političkih pitanja koja onemogućavaju redovno funkcionisanje i da ostali neće biti kočnica tome. Uvažavajući taj zahtev, u prethodnim danima su obavljene konsultacije između predstavnika Demokratskog fronta i Demokrata. Nakon istih postignut je sledeći zaključak:

  • Potrebno je rekonstruisati postojeću 42. Vladu Crne Gore na način da umesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsednika, s tim što bi potpredsednici ujedno mogli da budu i resorni ministri.
  • Podela resora bila bi dogovarana sa formalnim predlagačem rekonstrukcije Vlade, a političke organizacije bi saglasno propisanim procedurama i demokratskim standardima kandidovale svoje predstavnike.
  • Tužilački savet će se izabrati na sednici na kojoj se bude birala rekonstruisana Vlada.
  • Na prethodno navedeni način bi biće rešena otvorena politička pitanja, osnažena 42. Vlada i postignut potreban nivo političke stabilnosti neophodan za dalje reformske procese.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading