ŽELJKO KOMŠIĆ PRIZIVA RAT! Na Vučićev komentar da se Hrvatska i Srbija slažu 90% u vezi s BiH on izneo skandalozan komentar: TAKVI SU BILI I MILOŠEVIĆ I TUĐMAN!

Autor: Republika

Svet

07.10.2021

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić na skandalozan način je komentarisao izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon samita lidera EU i zemalja Zapadnog Balkana u Sloveniji.

Foto: Tanjug/AP

Željko Komšić, hrvatski član Predsedništva BiH 

Željko Komšić, hrvatski član predsedništva BiH i trenutno predsedavajući u tom telu, izneo je skandalozni komentar nakon završetka samita čelnika Evropske unije i zapadnog Balkana u Sloveniji, a kojim je, po svoj prilici, aludirao na rat po ugledu na onaj koji je rezultirao bratoubilačkim krvoprolićem i raspadom Jugoslavije. 

Naime, Komšić, koji je bio jedini predstavnik BiH u Sloveniji iako je dosad tradicija bila da na slične samite idu sva tri člana predsedništva, komentarisao je reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se naša zemlja i Hrvatska slažu 90 odsto kada je u pitanju Bosna i Hercegovina. Kao po običaju, hrvatski član predsedništva iz Sarajeva, umesto da u tome vidi pozitivne strane odnosa na relaciji Beograd-Zagreb, on je to okrenuo u potpuno drugom smeru. 

- Ovaj skup u Sloveniji doživljavam kao srednje rešenje koje je pomirilo očekivanja zapadnobalkanskih država da im se obeća jasan vremenski okvir za primanje u Uniju i onih država unutar EU, poput Francuske, koje se načelno protive svakom daljem proširenju dok se Unija ne konsoliduje - započeo je Komšić intervju za TV Federacije BiH (FTV), a zatim nastavio:  

- Nije mi bilo drago da čuje srpskog predsednika Aleksandra Vučića, koji je nakon susreta s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem kazao kako se Srbija i Hrvatska 90 odsto slažu oko BiH. Ja mogu reći da su se i Milošević i Tuđman 90 odsto slagali kada je u pitanju BiH, pa znamo do čega je to dovelo. Postoji pitanje kojih je to 10 odsto oko kojih se ne slažu - odvalio je Komšić, kom, međutim, ni slučajno ni namerno nije palo napamet da komentariše nedavnu skandaloznu izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da je on predsednik svih Hrvata, pa i onih koji žive na tlu BiH.     

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading