ŽELJKO KOMŠIĆ PRIZIVA RAT! Na Vučićev komentar da se Hrvatska i Srbija slažu 90% u vezi s BiH on izneo skandalozan komentar: TAKVI SU BILI I MILOŠEVIĆ I TUĐMAN!

Autor: Republika

Svet

07.10.2021

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić na skandalozan način je komentarisao izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon samita lidera EU i zemalja Zapadnog Balkana u Sloveniji.

Foto: Tanjug/AP

Željko Komšić, hrvatski član Predsedništva BiH 

Željko Komšić, hrvatski član predsedništva BiH i trenutno predsedavajući u tom telu, izneo je skandalozni komentar nakon završetka samita čelnika Evropske unije i zapadnog Balkana u Sloveniji, a kojim je, po svoj prilici, aludirao na rat po ugledu na onaj koji je rezultirao bratoubilačkim krvoprolićem i raspadom Jugoslavije. 

Naime, Komšić, koji je bio jedini predstavnik BiH u Sloveniji iako je dosad tradicija bila da na slične samite idu sva tri člana predsedništva, komentarisao je reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se naša zemlja i Hrvatska slažu 90 odsto kada je u pitanju Bosna i Hercegovina. Kao po običaju, hrvatski član predsedništva iz Sarajeva, umesto da u tome vidi pozitivne strane odnosa na relaciji Beograd-Zagreb, on je to okrenuo u potpuno drugom smeru. 

- Ovaj skup u Sloveniji doživljavam kao srednje rešenje koje je pomirilo očekivanja zapadnobalkanskih država da im se obeća jasan vremenski okvir za primanje u Uniju i onih država unutar EU, poput Francuske, koje se načelno protive svakom daljem proširenju dok se Unija ne konsoliduje - započeo je Komšić intervju za TV Federacije BiH (FTV), a zatim nastavio:  

- Nije mi bilo drago da čuje srpskog predsednika Aleksandra Vučića, koji je nakon susreta s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem kazao kako se Srbija i Hrvatska 90 odsto slažu oko BiH. Ja mogu reći da su se i Milošević i Tuđman 90 odsto slagali kada je u pitanju BiH, pa znamo do čega je to dovelo. Postoji pitanje kojih je to 10 odsto oko kojih se ne slažu - odvalio je Komšić, kom, međutim, ni slučajno ni namerno nije palo napamet da komentariše nedavnu skandaloznu izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da je on predsednik svih Hrvata, pa i onih koji žive na tlu BiH.     

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading