MILANOVIĆ IZAZVAO SKANDAL U NJUJORKU, NE PRIZNAJE VLAST U BiH: Ja sam predsednik i Hrvata u Bosni!

Autor: Republika

Svet

22.09.2021

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski predsednik Zoran Milanović u Njujorku je nakon sednice osuo je paljbu po hrvatskom članu Predsedništva BiH, Željku Komšiću, istakavši da on nema nikakav mandat da boravi na tom mestu.

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izazvao skandal u Njujorku 

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izazvao je pravi skandal u SAD, gde je u Njujorku održana sednica Generalne skupštine UN, a gde je potpuno otvoreno poručio kako je on predsednik i Hrvata u Bosni i Hercegovini, te da zato u Americi nema šta da traži hrvatski član predsedništva BiH, Željko Komšić

- Ne znam s kakvim je mandatom Komšić došao na sednicu Generalne skupštine UN i u čije ime govori. Čak i da je predstavnik Hrvata, jer funkcionišu kao tri člana, ja sam predsednik hrvatskih građana i onih Hrvata koji žive u BiH. To je moja dužnost i obaveza - rekao je Milanović u Njujorku nakon obraćanja Generalnoj skupštini UN, pri čemu mu niko nije uputio nijednu reč kritike zbog takve izjave.  

Foto: Tanjug/AP

Željko Komšić se našao na Milanovićevom udaru  

Ubrzo potom on se ipak ogradio izjavom da je predsednik Hrvata u BiH u onoj meri u kojoj Ustav kaže, kao i da se brine i vodi računa o statusu Hrvata van Hrvatske uz istovremeno poštovanje suverenosti zemalja.

- Hrvati u BiH i Njujorku imaju pravo glasa - zaključio je hrvatski predsednik, prenosi Sputnjik. 

Tokom obraćanja Generalnoj skupštini UN, Milanović je govorio i o BiH, izbornim reformama, te nemogućnosti Hrvata da biraju svoje predstavnike.

- Da bi krenula napred, BiH je potreban odgovarajući institucionalni okvir za podelu vlasti, zasnovan na načelima federalizma, decentralizacije i legitimne reprezentacije - istakao je Milanović, prenosi RTRS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miodrag

22.09.2021 17:07

Znaci u redu je kada Milanovic kaze da je on predsednik Hrvata i u Bosni i svuda gde se Hrvati nalaze. A kada to isto kaze Vucic onda to nije u redu.