PRED USTOLIČENJE JOANIKIJA POLICIJI DAT NALOG DA PRETRESE MANASTIR: Strahovalo se da ima naoružanih ljudi

Autor: Republika

Svet

18.09.2021

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) na Cetinju nije zahtevalo pretres Cetinjskog manastira, ali je, uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog, Upravi policije bilo urgentno naloženo da operativnim proverama utvrdi da li u manastiru ima naoružanih ljudi, izjavio je za "Pobjedu" rukovodilac ODT Duško Milanović.

Republika

Foto: Tanjug

Mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije

- Istog dana (4. septembra) je naloženo Upravi policije - Odeljenju bezbednosti Cetinje da operativnim proverama na terenu utvrde da li u Cetinjskom manastiru ima lica koja poseduju vatreno oružje ili druga sredstva podobna za izvršenje teških krivičnih dela i urgirano je za hitno postupanje po tom zahtevu - navodi se u odgovoru Milanovića na upit podgoričkog lista.

On nije precizirao da li je Uprava policije - Odeljenje bezbednosti Cetinje postupila po nalogu Tužilaštva i kakve su operativne mere preduzete.

Iz ODT je saopšteno da je povodom novinarskih tekstova o naoružanim osobama u Manastiru od 4. septembra formiran predmet.

Na Cetinju je 5. septembra, tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, došlo do sukoba protivnika njegovog ustoličenja u Cetinjskom manastiru sa policijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading