Određen pritvor direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske

Autor:

Svet

18.09.2021

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okružni sud u Banja Luci odredio je jednomesečni pritvor direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavu Zeljkoviću, te direktorima firmi "ProControl" Slavku Bojiću i "Promedingu” Draganu Dubravcu, kao i direktoru turističke agencije "Travel 4 fun" Saši Markoviću.

Republika

Foto: ATV printskrin

Branislav Zeljković

Pritvor je određen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni uticati na krivični postupak uništavanjem ili sakrivanjem dokaza i uticajem na svedoke, navodi Avaz.

Zeljković se tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja tešku 790.000 KM. 

Bojić i Dubravac za pomaganje tog dela, kao i zloupotrebu u postupku javne nabavke, dok se Marković takođe tereti za pomaganje u zloupotrebi službenog položaja. Radilo se o postupcima javne nabavke medicinske opreme i sredstava za sprečavanje i suzbijanje kovida-19. Nabavke je, preko navedenih firmi, sprovodio IZJZ. 

Radilo se ugovorima o kupovini medicinskih maski koje su nabavljane po ceni od 0,36 po komadu, a Institutu fakturisane po cijeni od 6,9 po komadu. Zaštitna odela su nabavljana za 22,5, a Institutu fakturisana za 50 KM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading