HVALA TI TATA ŠTO SI BIO U OLUJI: Hrvatske tabloide preplavili tekstovi u kojima se SLAVI POKOLJ SRBA!

Autor:

Svet

05.08.2021

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U Hrvatskoj se danas proslavlja zločinačka akcija "Oluja", tokom koje je ubijeno više od 2.500 srpskih civila, a proterano između 220 i 250 hiljada.

Foto: Printscreen

 

Hrvatski portal Index je u proteklih par godine odlučio da ustašku propagandu podigne na viši nivo, pa je od svojih čitaoca tražio da pošalju fotografije svojih najbližijih koji su "časno odbranili njihovu zemlju".

Šaljite nam svoje fotografije iz Oluje i tog doba, šaljite nam slike svojih očeva, braće i majki koji su branili i obranili Hrvatsku kako bismo im mogli posvetiti veliku obljetnicu. Slobodno nam napišite tko je na fotografiji i svoju posvetu odnosno zahvalu - besramno je naveo portal.

Među mnogobrojnim fotografijama hrvatskih zločinaca našla se i uspomena jedne Hrvatice uz njenu propratnu poruku:

Moj tata nakon oslobođenja Knina na Kninskoj tvrđavi. Fala, tata!

Hrvatski mediji očigledno progon i klanje civila smatraju "časnom odbranom teritorije", a krvnike iz svojih redova predstavljaju kao "heroje i oslobodioce".

Akcije "Oluja", je početkom avgusta 1995. kompletno "očistila" deo Hrvatske od Srba.

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Milojko Budimir

Generalni sekretar udruženja Srba iz Hrvatske Milojko Budimir poručio je za Kurir da nema razloga da Hrvatska slavi ovaj događaj jer su proterali ceo narod te godine.

- Gotovo celokupno stanovništvo sa područja Dalmacije, Like, Korduna, jednostavno je očišćeno u akciji Oluja. Posle operacije "Oluje" malo je onih koji su ostali i oni koji su ostali doživeli su tragediju. Bili su odvedeni u neke logore i oni su najteže prošli uglavnom starije stanovništvo - naveo je Budimir.

Plenković pljunuo na srpske žrtve

Foto: Tanjug/AP

Andrej Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković poslao je sramnu poruku našoj zemlji na dan kad se u Hrvatskoj proslavlja zločinačka akcija "Oluja", tokom koje je ubijeno više od 2.500 srpskih civila, a još se drznuo i da vlasti u Beogradu optuži da "vode jalovu politiku prošlosti".

On je, naime, istakao kako je za njegovu zemlju pomenuta operacija sudbonosna bitka, pa se još drznuo da poruči Srbiji kako joj neće dozvoliti da to ikada negira. Takođe, optužio je vrh vlasti naše zemlje da "vodi jalovu politiku prošlosti, umesto da se okrene pomirenju". 

- Mi se vodimo politikom pomirenja, saživota i razumevanja, uz poštovanje istorijske istine i izražavanja pijeteta svim žrtvama. To ne znači da ćemo ikada ikome dopustiti da dovodi u pitanje legitimitet "Oluje". To je poruka Srbiji koja bi trebalo da napusti jalovu politiku prošlosti i okrene se politici pomirenja - poručio je Plenković i jasno istakao da će Hrvatska uvek dostojanstveno slaviti "Oluju" kako bi buduće generacije negovale tradiciju Domovinskog rata.

Međunarodni sud pravde je februara 2015. godine odbacio međusobne tužbe Hrvatske i Srbije za genocid, utvrdivši da su se tokom i nakon operacije "Oluja" dogodili zločini nad civilima koji bi mogli biti dela izvršenja genocida, kao što su ubistva pripadnika kolone izbeglica, ubistva u zaštićenoj zoni UN-a, ubistva i zlostavljanja Srba koji su ostali u Krajini. Međutim, navodi sud, nije dokazana "specifična genocidna namera".

Foto: www.profimedia.rs

 

U presudi je pomenuto da je egzodus Srba bio očekivan, čak i poželjan, kao i da je planiranje operacije u određenoj meri bilo zasnovano na njemu.

Ustaški progon, u Hrvatskoj bez imalo stida okarakterisan kao "vojno-redarstvena operacija Oluja", odneo je živote 742 vojnika Republike Srpske Krajine, kao i 1.196 njenih civila. Proterano je između 220 i 250 hiljada Srba i 30.000 Bošnjaka iz Autonomne pokrajine Zapadne Bosne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading