OLUJA JE BILA SUDBONOSNA BITKA HRVATA, NEĆU DOZVOLITI SRBIJI DA TO NEGIRA! Skandalozna Plenkovićeva poruka tokom slavlja na mestu palih srpskih žrtava!

Autor: Republika

Svet

05.08.2021

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski premijer Andrej Plenković poslao je sramnu poruku našoj zemlji na dan kad se u Hrvatskoj proslavlja zločinačka akcija "Oluja", tokom koje je ubijeno više od 2.500 srpskih civila, a još se drznuo i da vlasti u Beogradu optuži da "vode jalovu politiku prošlosti".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Andrej Plenković udario na Srbiju

Hrvatski premijer Andrej Plenković uputio je skandaloznu poruku Srbiji povodom obeležavanja 26 godina od zločinačke akcije "Oluja", koja se u Kninu proslavlja iako je u pitanju stravična vojna intervencija u kojoj je hrvatska vojska na brutalan način ubila najmanje 2.500 srpskih civila i proterala 300.000 njih. 

On je, naime, istakao kako je za njegovu zemlju pomenuta operacija sudbonosna bitka, pa se još drznuo da poruči Srbiji kako joj neće dozvoliti da to ikada negira. Takođe, optužio je vrh vlasti naše zemlje da "vodi jalovu politiku prošlosti, umesto da se okrene pomirenju". 

- Mi se vodimo politikom pomirenja, saživota i razumevanja, uz poštovanje istorijske istine i izražavanja pijeteta svim žrtvama. To ne znači da ćemo ikada ikome dopustiti da dovodi u pitanje legitimitet "Oluje". To je poruka Srbiji koja bi trebalo da napusti jalovu politiku prošlosti i okrene se politici pomirenja - poručio je Plenković i jasno istakao da će Hrvatska uvek dostojanstveno slaviti "Oluju" kako bi buduće generacije negovale tradiciju Domovinskog rata.

- Hrvatska je uspela da ustroji respektabilnu vojnu silu koja je porazila zločinačku politiku Miloševićevog režima, čime je dovršen rat i uspostavljen mir - preneo je hrvatski "Jutarnji list".

Podsetimo, u Hrvatskoj se godišnjica "Oluje" slavi kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti i kao Dan hrvatskih branitelja, a ove godine na proslavi nema predstavnika srpske nacionalne manjine, pošto potpredsednik hrvatske vlade iz Samostalne demokratske srpske stranke Boris Milošević ne ide u Knin.

U Srbiji se, s druge strane, povodom godišnjice "Oluje" svake godine održava Dan sećanja na žrtve i prognane Srbe. Centralna svečanost ove godine održana je u zemunskom naselju Busije, u kojem uglavnom žive izbeglice iz Hrvatske.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading