KRISTIJAN ŠMIT OD NAS NOVI VISOKI PREDSTAVNIK U BOSNI I HERCEGOVINI! Odmah uradio jednu sramnu stvar!

Autor:

Svet

02.08.2021

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi visoki predstavnik u BIH od danas je Kristijan Šmit, a čim je preuzeo dužnost, svom prethodniku Valentinu Incku se zahvalio na tome što je zakonski zabranio negiranje genocida.

Republika

Foto: printskrin

 

Šmit je u prvom zvaničnom obraćanju javnosti u BiH zahvalio što ima priliku da služi narodima Bosne i Hercegovine i poručio da dolazi kao prijatelj.

Šmit je zahvalio Incku na tome što je 12 godina bio visoki predstavnik međunarodne zajednice i, između ostalog, zahvalio mu je na odluci o zakonskoj zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

Prema njegovom mišljenju, napredak društva je moguć samo uz refleksivan pristup sopstvenoj prošlosti, a kao primer za to je naveo svoju zemlju Nemačku. Podsetio je da je ta država bila podeljena, a da se padom Berlinskog zida ujedinila "bez pucanja".

- Sve to ne bi bilo moguće bez pomoći Sjedinjenih Američkih Država, Sovjetskog Saveza, Francuske, Velike Britanije i drugih evropskih država - dodao je Šmit.

Šmit je rekao da će imati isti odnos prema pravima svakog pojedinca i svakog naroda.

- Nećemo se baviti samo odbranom granica i odbacivanjem ideja o pomeranju granica, već i prevazilaženjem granica - dodao je Šmit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading