REGION JE PREPUŠTEN SAM SEBI: Rama opet kritikovao EU zbog vakcina

Autor: Tanjug, Republika

Svet

01.03.2021

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski premijer Edi Rama kritikovao je danas EU zbog distribucije vakcina, rekavši da su Albanije i zemlje u regionu prepuštene same sebi kada se radi o nabavci vakcina protiv korona virusa.

Edi Rama

Rama je na konferenciji za novinare u Briselu, posle sastanka sa visokim komesarom za spoljnu politiku i bezbednost Đuzepom Boreljom i komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, rekao da je to bio šok za građane, budući da ne žive na granici već unutar EU, prenosi ABC Albanija.

- Cenimo napore Komesara koji želi da bude na našoj strani u ovom delikatnom momentu, kada smo mi u Albaniji i drugim zemljama u regionu ostavljeni po strani pri distribuciji vakcina. Mi ne živimo na granici već unutar EU, okruženi smo u regionu granicama EU - rekao je Rama.


Komesar za proširenje reagovao je na Raminu izjavu rekavši da EU nije zaboravila građane Balkana.

- Radimo naporno, radimo sa Kovaksom i drugim inicijativama. Biće distribucija vakcina preko Kovaksa u ovom mesecu. Razgovarali smo o implementaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju - rekao je Varhelji.

On je kazao da će Albanija uskoro imati izbore i da EU očekuje da će oni biti slobodni i da će biti prvi ispit funkcionisanja demokratije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading