VLADIMIR PAVIĆEVIĆ O HAPŠENJU BRANA MIĆUNOVIĆA! Zašto KRIVOKAPIĆ ĆUTI!? A, imao je štošta da kaže i o MILU!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

07.01.2021

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Politikolog Vladimir Pavićević smatra da hapšenje i određivanje pritvora od 72 sata biznismenu Branislavu Brani Mićunoviću preciznije može da se komentariše po isteku tog vremena kada se bude videlo sta će biti dalje.

RepublikaFoto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal
Vladimir Pavićević

Mićunović je uhapšen juče u Budvi sa još nekoliko osoba, a policija u njegovom automobilu pronašla dva komada oružja.

Pavićević, nekada zamenik predsednike Nove stranke Srbije Zorana Živkovića, koji je odlučio da se preseli u Crnu Goru i tamo nastavi političko delovanje, kaže da je zanimljivije od toga ono što se događa u najuticajnijoj opozicionoj DPS Mila Ðukanovića.


Pavićević, koji je ranije izjavio da bi za Crnu Goru bilo bolje da je lider URA Dritan Abazović premijer umesto Zdravka Krivokapića, primetio je da se Abazović povodom hapšenja Mićunovića oglasio, ali ne i Krivokapić.

- Primereno bi bilo da i premijer nešto poruči - rekao je Pavićević.


Govoreći o delovanju predsednika Ðukanovića i odnosima unutar DPS-a, koju očekuje kongres, Pavićević kaže da šef crnogorske države ne radi ništa dobro ni za sebe ni za svoju partiju.

Umesto da bude kooperativan s novom parlamentrnom većinom i vladom, Ðukanović je, kaže Pavićević, krenuo radikalnije i sa pozicije predsednika sputava novu vlast.

Tvrdi da je radikalniji nastup Ðukanovića naišao na "veliki otpor" unutar DPS-a jer stranku gura ka, kako je kazao, ekstemnijem polu, koji se u Crnoj Gori naziva klero-nacionalistički.

Prema Pavićeviću, takvim ponašanjem Ðukanović vezuje za sebe ekstremne birače, dok se one umerenije pristalice DPS-a, tvrdi, usmeravaju ka strankama koje su sada na vlasti.

 
Tvrdi da se unutar DPS "nešto kuva" i dodaje da DPS-u od avgustovskih izbora pada podrška.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading