PAVIĆEVIĆ: Đukanović jedini sa zadovoljstvom prati ponašanje Krivokapića, i to je veliki problem

Autor: FOS, Republika

Svet

17.11.2020

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekspertski pristup Vladi nije morao da isključi političare i u njoj su se morali naći i funkcioneri Demokratskog fronta, Demokrata, i ostalih partija koje su činile njihove predizborne koalicije kazao je direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević u intervjuu za FOS.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vladimir Pavićević

- Prvi potez Vlade trebalo bi da bude ukidanje spornih odredaba Zakona o slobodi veroispovesti -  kazao je on.

Govoreći o Zakonu o poreklu imovine, Pavićević ocenjuje da je pitanje treba li nam takav zakon ili je, navodi on, dovoljno dopuniti Krivični zakonik ''i mnogo važnije - osigurati doslednu primenu zakona''.

Pavićević ocenjuje da jedini koji danas u Crnoj Gori ''sa velikim zadovoljstvom prati ponašanje mandatara Krivokapića u crnogorskoj politici je Milo Đukanović'', ocenjujući da je to ''veliki problem''.

On je  poslednjih dana preko društvenih mreža na određeni način kritikovao pobedničku trojku u Crnoj Gori naročito zbog činjenice da ni posle dva i po meseca od izbora nije formirana nova Vlada.

 
- Činjenica je da mandatar Krivokapić posao koncipiranja nove Vlade i definisanja njenog sastava ni za dva i po meseca nije dovršio. Moj je utisak da on tom poslu, za koji je u početku imao dosta podrške, nije prišao dovoljno odgovorno i ozbiljno. Nisam ja usamljen u tom stavu - već se pojavljuje niz argumentovanih kritika iz dela kredibilnog nevladinog sektora, ali i iz drugih grupacija u društvu i mislim da će ta kritika biti sve izraženija. Mandatar je lutao od ekspertske do hibridne koncepcije Vlade da bismo na kraju dobili predlog koji ne nagoveštava očekivano reformsko usmerenje te Vlade. Krivokapić je, svesno ili nesvesno, uradio sve da se podrška njegvoj koncepciji Vlade sužava umesto da se širi. Posledično, jedini koji danas u Crnoj Gori sa velikim zadovoljstvom prati ponašanje mandatara Krivokapića u crnogorskoj politici je Milo Đukanović. I to je veliki problem - naglasio je, između ostalog Pavićević, u razgovoru za FOS.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading