ZAKULISNE RADNJE BUDUĆEG PREMIJERA I BIZNISMENA U CG: Dvolična igra - Daka Krivokapiću napravio partiju!

Autor:

Vesti

24.11.2020

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović, koji slovi za sivu eminenciju, finansijera i saradnika mandatara za sastav nove crnogorske vlade Zdravka Krivokapića, osnovao je političku partiju Narodni pokret Crne Gore (NPCG). Iako obojica to negiraju, javna je tajna da se Davidović odlučio na taj potez da bi Krivokapiću obezbedio partijsku zaleđinu i infrastrukturu za buduće izborne izazove.

RepublikaFoto: youtube.com/Fos media
Zdravko Krivokapić

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, cilj je, istovremeno, distanciranje i marginalizovanje prosrpskog Demokratskog fronta (DF) u Crnoj Gori, koji je bio najveći zamajac u borbi protiv režima DPS Mila Đukanovića proteklih deset godina. Krivokapić se doskora hvalio na sva zvona da su on i budući ministri nestranački kadar, što mu je poslužilo kao argument da lideri DF ne budu u vladi, ali ga je Davidović sad poklopio izjavom da su ministri u njegovoj novoj partiji, samo nisu obavešteni.

- Krivokapić, nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore", čija je glavna okosnica DF, činio je sve da se distancira od te prosrpski orijentisane stranke, kao i da njihovih lidera, pristalica ne bude u njegovoj vladi. I sad mu Davidović osniva partiju da bi potpuno istisnuli DF i zauzeli taj njihov politički prostor. To je ta politička igra. Dok se Krivokapić hvali što navodno nije partijski čovek, Davidović mu na tacni daje stranku za buduće izbore - priča dobro upućeni sagovornik Srpskog telegrafa iz Podgorice.

Hronologija

30. avgust - održani izbori na kojima je DPS Mila Đukanovića posle tri decenije poražen

23. septembar - održana konstitutivna sednica Skupštine Crne Gore

2. decembar - zakazana sednica parlamenta na kojoj će biti razmatran izbor nove vlade Crne Gore

JAKE VEZE

Davidović, koji važi za dobrotvora SPC i nekog ko ima jake veze u Crkvi, promovisao je partiju u subotu, na Aranđelovdan, i istakao da je ključni deo programa ekonomski i rušenje Zakona o slobodi veroispovesti.

Radun: Davidović sa svojim operativcem Krivokapićem želi da preuzme oreol pobede od DF

 

Upravo je on nedavno optužio lidere DF da pokušavaju da sruše politički dogovor o formiranju nove vlade, ali da u tome neće uspeti jer Krivokapić ima podršku crnogorskog naroda. Davidović je tvrdio da nije tačno da Crkva ima bilo kakve veze s predizbornim imenovanjem Krivokapića za nosioca liste, ali da on jeste najviše učinio na objedinjavanju opozicionih snaga. Kazao je da je Krivokapić sada, nakon pobede nad DPS, na meti jer neće da bude poslušnik.

MOJ STAV

Vladislav Dajković, opozicioni aktivista u CG

I laici poslednjih nedelja mogu primetiti da postoji ogromno nesaglasje na relaciji Daka-Krivokapić-DF. Sve u svemu, smatram da to nije dobro, te da je narod upravo zbog tog nesaglasja, ali i činjenice da vlada i dalje nije formirana, duboko nezadovoljan i rezigniran.

Iako je Krivokapić kad je osnivana NPCG poručio je da ni on niti jedan kandidat za ministra u budućoj vladi nije član političke partije, niti će to biti, biznismen je izjavio suprotno.

- Ministri su već u partiji, samo možda još nisu obavešteni ili to još ne znaju oni koji misle da sve znaju. Možda kasni telegram ili satelit nije pustio signal - kazao je Davidović.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Miodrag Daka Davidović

NAJTEŽE BREME

Politički analitičar Branko Radun kaže za Srpski telegraf da je jasno da Davidović sa svojim operativcem Krivokapićem želi da preuzme oreol pobede od DF i njihovo biračko telo:

- A lideri iz DF su nosili najtežu borbu protiv režima Đukanovićevog DPS. Oni, članovi njihovih porodica, simpatizeri su hapšeni, maltretirani deceniju. I sad bi Davidović preko Krivokapića sve to da preotme i zagospodari Crnom Gorom. Verujem da će se DF i s tim izboriti.

Iz novoformirane Davidovićeve stranke juče nismo dobili odgovore na pitanja, kao ni od Zdravka Krivokapića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading